vrijdag 30 augustus 2013

Couscous met paksoi,

.
Wat ik vanavond gegeten heb was zo lekker dat ik het even doorvertel:
Couscous met paksoi, gemberwortel en Marokkaans gekruid gehakt.
(Tanger)

2 personen 30 minuten.


redelijke stronk paksoi

1 kleine courgette
2 teentjes knoflook
een kleine rode ui
stukje geschilde en in plakjes gesneden gemberwortel250 gram rundgehakt of vegetarisch gehakt
eetlepel of meer olijfolie

Samenvoegen:
eetlepel Râs el Hânout
eetlepel kerrie
snufje zout
snufje kaneel
theelepel kurkuma



couscous voor twee personen (afhankelijk van de honger?)
theelepel gedroogde tomaten pasta

Fruit de fijngehakte ui in de olijfolie en doe de fijngesneden knoflook en het gehakt erbij, Prakken en bakken, ondertussen het kruidenmengsel toevoegend. De gemberwortel er doorheen mengen en even doorlaten bakken op laag vuur.

Water koken voor de couscous.
Deze gemengd met wat zout en de tomatenpasta in een warme schaal omroeren waarna het kokende water er opgegoten wordt. Kom afdekken.

De gesneden goedgewassen paksoi (blad en stengel) en de gewassen en in plakken geneden courgette bij het gehakt doen en even goed doorwarmen. Deksel er op doen en de groenten 5 minuten op laag pitje laten smelten
 
Apart en zo warm mogelijk serveren. Ik gebruik daar in de oven voorverwarmde aardewerk schaaltjes voor.


Of ik kook alles in een tajine. 






En een lekker muziekje voor tijdens het koken: 




Eet smakelijk / Bismillah


@Gavi Mensch

Maastricht, 30-8-2013

.

2 opmerkingen:

Anja Boin zei

Beste Gavi.

Wat een leuk recept! Wij gaan het vanavond uitproberen. Fijn dat je dit recept deelt.

Groetjes, Anja

Gavi Mensch // Eveline van Donkelaar zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.

Een reactie plaatsen