zaterdag 21 september 2013

123Appeltaart van neef Bert, de zoon van oom Bertus



Dit keer een 'feestboek' recept van mijn lieve neef; ik had ooit al eens een recept van zijn vader op het blog gezet, Lekkere baksels maken is dus een familietrekje. Mooi, de bakkende mannen!  

Neef Bert op Facebook:  

Ga uit van een 1 2 3 deeg: dat is 1 deel suiker 2 delen boter en drie delen bloem. 

Bij dit (kleine) appeltaartje ging ik uit van 60 g suiker. Dus 120 g boter. Dit er door mixen met snufje zout. Als het glad is 1 ei erdoor slaan. Goed mixen en 180 g bloem erdoor mixen. 
Deeg is dan vrij zacht. Even snel met de hand doorkneden en in koelkast 1/2 uur laten koelen. 
Springvorm invetten en bodem en zijrand bekleden met deeg. 
Zorg ervoor dat in de bodemhoek geen dikke laag ontstaat. 
Deel van het deeg achterhouden.


Ondertussen heb je 1 appel gesnipperd en met suiker en kaneel en pitloze druiven rozijnen etc. in bakje dooreen geroerd. Dit in de vorm doen en goed aandrukken. 
Ik strooi op de bodem eerst nog wat grof amandelpoeder om het vocht wat tegen te houden. Kan ook paneermeel zijn. 
Dan deegrest er als een kap overheen. Met eigeel bestrijken. 

Bak hem in de over goudgeel 180gr. 

Afsmeren met abrikozenjam en warm opdienen met toef slagroom (beter ernaast! ivm de warmte). 

That's all!



©Bert van Loon
Enschede, 20-9-2013
All rights reserved 2013.




Gavi Mensch
Maastricht 12-9-2013















Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen