woensdag 13 februari 2013

Snel en zonder visieHet gebrek aan diepgang en kennis in de huidige politiek.


Melanie Henriëtte Schultz van Haegen-Maas Geesteranus vergat wat zaken aangaande NS en ProRail en waarschijnlijk ook aangaande Fyra. Rapporten over de NS moeten zelfstandig naar de Tweede Kamer kunnen lopen. Rapporten zonder pootjes blijven lekker veilig bij ambtenaar X in de onderste bureaulade. Staatssecretaris Wilma Mansveld wist van niks (Visie) en krijgt de schuld. Het speet haar van niks te weten. De te snel ingevoerde experimenten zoals die van de 130 km p/u leveren weinig meer op dan slagschipbestuurders die nu menen 160 km per uur te mogen rijden, de boete per te hard geleden kilometer blijft hetzelfde!
Dat had men natuurlijk nooit kunnen voorzien (visie).

'Ronald Plasterk met provincies op Ramkoers, minister houdt vast aan fusie plan.
Utrecht is tegen het te snelle experiment zonder visie'. Ik ben benieuwd wat er van terechtkomt als ook Commissaris van de Koningin in Noord-Holland niet bij is met zo'n samenvoeging van provincies op korte termijn. Ik ben ook benieuwd wat er gaat gebeuren met zaken als AWBZ en aanbestedingen bijvoorbeeld. Meer rompslomp, meer papier, verder van de burger af. Welja, als burgers het opgeven wordt het vanzelf goedkoop.

Henk Kamp wil snel duidelijkheid in de discussie over de mogelijke opwarming van de aarde. Alle bewijzen die daarvoor geleverd zijn passen niet in zijn visie. Zoals hij ook nooit begrepen heeft dat je werknemers niet continu kunt laten verhuizen voor een baan. Zonder beschikbare woonruimte, zonder NS of reiskostenforfait, zonder ontwortelde gezinnen en zonder langdurige contracten en ontslagbescherming is dat niet mogelijk. Welles, zegt Kamp en toont daarmee zijn kortzichtigheid. Ook moet men de aardbevingen maar voor lief nemen in Groningen, de gasinkomsten zijn erg belangrijk.
 Ondanks alle schrijnende en neerbuigende opmerkingen over de handicaps van Jette Klijnsma heeft ze het gemaakt en is ze een voorbeeld van hoe het ook kan. Een doorzetster die nu ook al afgerekend wordt op haar manier van praten, ze schreeuwt namelijk niet. En schreeuwen en blèren is blijkbaar de enige verstaanbare taal vandaag de dag. Het snelle voornemen tot sluiten van sociale werkvoorziening voor mensen met een beperking is dus een dubbele streep door haar rolmodel functie. Het ministerie staat waarschijnlijk deels onder leiding van Wientjes, die de opname van mensen met een arbeidsbeperking niet wil neerleggen bij VVD werkgevers (zijn er nog andere?). Op goede alternatieven is dus nog geen zicht (visie).

Stef Blok De Tweede Kamer komt dinsdag door agendaproblemen niet meer toe aan het debat over de huurverhoging voor mensen in een corporatiewoning, hij moet de verhoging snel doorvoeren, wil hij die nog dit jaar invoeren. De oppositie in de Tweede Kamer heeft het niet op die haast, daar is de zaak te belangrijk voor. Evengoed wordt het plan er snel doorgedrukt met gebruikmaking van christenen die hun oppositie-visie verkwanselen voor concessies.

Jeroen Dijsselbloem geeft even snel €550.000, - 'salaris' aan een nieuwe staatsbankdirecteur. Heel bijzonder, hij doet dat vanuit de visie dat het een reuze klus is. Zo is het wassen en aankleden van een patiënt van 100 kilo ook maar die verzorgende verdient een slechts 22000 bruto per jaar, een mensenleven is dus weinig waard.


Edith Schippers geeft blijk van visieloosheid en curriculaire ambitie door op de schoot van zorgverzekeraars te zwijmelen over de snel onderzochte zogenaamde waterdichte veiligheid van haar EPD, (BSIWY*), over wat er allemaal niet moet in de zorg en dat ze van mening is dat ze de tabakslobbyprijs (update 11-3-2013) verdiend heeft door snel ook nog even het algeheel horeca rookverbod er door te drukken in plaats van overal. Over de invulling van de basispakketten van de zorgverzekering vraagt ze nu snel advies, wetend dat haar visie in zorgkringen op geen enkele manier gewaardeerd wordt.

*BSIWY=Big Sister Is  Watching You.

Frans Timmermans beschouwt de Bulgaarse conclusies als een bevestiging van de Nederlandse positie dat Hezbollah een terroristische organisatie is. Hij vindt dat er op korte termijn in de EU besproken moet worden welke consequenties hieraan verbinden worden (vaststelling was uit 2004). Ook wil hij snel een Nederlandse trainingsmissie voor militairen in Mali, hopelijk nog voordat Frankrijk zijn troepen uit Mali weghaalt (a.s. maart). Wil hij ook krantenkoppen zoals bij de Kunduz missie?
Ook zijn visie op Europa is erg duidelijk, niet tegen Europa, niet voor een federale staat maar ergens daar tussenin. Amen

Mark Rutte is alleen nog zichtbaar op persco's en met zijn mapje voorgekauwde uitspraken in de Tweede Kamer. Hij is voornamelijk herkenbaar aan zijn eeuwig slecht zittende pakken die in veel kringen al benoemd worden als de erfenis van andere premiers en tig keer vermaakt. Precies zoals de visie van deze premier. Geërfd en per maand aangepast aan de lopende kwesties. De secretaris verandert alleen de data en de namen in dat wat Rutte opleest. De valse Ruttesmile wordt trouwens snel zuurder.

Ik kan hier nog veel snelle zaken en ontoereikende visies aan toevoegen. Nederland wordt, mijns inziens, bestuurd door de spelers van een monopoliespel. In plaats van speelgeld wordt het onze gebruikt. We worden geacht de mond te houden. Wij spelen immers niet mee. Wij hebben gewoon fout gekozen, niet zo vreemd met de hoeveelheid leugenaars die hun billen op een zachte stoel geplant hebben.

Laten we snel aan de slag gaan mensen met visie, behoedzaam en transparant overleggend. Ministers met inzicht in hun post, kennis van zaken. Examens voor politici, werk op niveau mag van mij, maar dat niveau moet wel een bijdrage leveren.
Strafbladen en vergeten schandalen, het kan echt niet.
Voor visie, integriteit en weldoordacht werk hebben we duidelijk een ander soort regering nodig.©Gavi Mensch
Nederland BV, 13-2-2013


Nog meer visieloze snelle acties van andere politici? Laat het me weten.

Update  16-2-2013 met meer info en beter geschreven! Van  de hand van Marc Chavannes NRC http://www.nrc.nl/opklaringen/2013/02/16/prorail-flater-is-geen-incident/

Update 11-3-2013 Over de tabakslobby! http://www.tabaknee.nl/
.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Tja, van de nederlandse politiek heb ik natuurlijk geen kaas gegeten maar blijkbaar is het overal een pot nat.

willammworks zei

Dit is het eerlijke verhaal. Direct doorsturen naar Samsom, die schijnt ze te willen vertellen

Een reactie posten