woensdag 18 mei 2016

Stop al die negatieve propaganda


Soms word ik wat triest van al die pro-pro-Palestina propaganda. 
Ik heb ooit uitgelegd dat ik geen zijde kan kiezen omdat ik allebei de VOLKEN goed begrijp. 
Wat ik niet begrijp is dat het geschil helemaal geweten wordt aan de Israëlische agressie. 

Waar het ene land al het geld investeerde in het opbouwen (via kibboets) met alleen kost en inwoning en hard werken voor de nieuwkomers) en ondanks de ach gossie situatie van heel veel families, veel geld en moeite stak in onderwijs en zorg, deed het andere land niets van dat alles en liftte mee op het ach gossie van de wereld.
Als van dat meeliftende land, dat duidelijk ook niets te verwachten heeft van de omringende moslimlanden, de leiders wat meer aan het VOLK hadden gedacht en wat minder aan hun ego van krijgsheren, zouden de Palestijnen er veel beter aan toe zijn. 
Nergens op Twitter of Facebook zie ik foto"s van Israëlische ziekenhuizen waar Palestijnen verpleegd worden of de hoeveelheid Palestijnen op de Israëlische scholen en universiteiten. En die zijn er, heel veel zelfs. Of Israëlische dienstweigeraarsbijvoorbeeld.
Dus voor elk agressieplaatje van Israëliërs tegen Palestijnen zou ik ook eigenlijk een foto willen zien van de agressies van de Palestijnen tegen de Israëliërs. 

Maar liever heb ik de foto's van de mensen die gewoon samenleven, dat zijn er nogal wat. 
 Hier heb ik bijvoorbeeld een artikel van vorig jaar dat mij hoopvol stemt.

Wat mij verdrietig maakt is dat hele VOLKEN te kakken worden gezet door allemaal mensen die het allemaal van horen zeggen hebben of het gewoon lekker vinden om nog wat olie op het vuur te gooien!
Wie is daar in gotsnaam bij gebaat?

Let op dat het de jongeren die naar school zijn geweest veelal het best met elkaar kunnen opschieten. Samenwerkende verpleegkundigen, artsen, leraren, wetenschappers. Educatie is de bron van de communicatie met WOORDEN. 

Wie graag de een of de ander de schuld wil geven, zal zich eerst in een eeuwenlange geschiedenis moeten verdiepen en dan nog..... 
Het belangrijkste is dat als je vrienden wilt maken en wilt praten over vrede, je afkomst niet telt, je godsdienst niet telt en je armoede of rijkdom ook niet.

Ook in Nederland zie ik alle soorten anti en pro dommigheden. Dommigheden omdat het vaak schelden om te schelden is, gebruikmakend van allerhande fobieën en -ismes. In een wereld waarin domme mensen zoals Geert wilders en Donald Trump hun grote bekken mogen openen, moeten we niet terug gaan schreeuwen maar hen laten lezen wat er bij hen niet gelukt is, communiceren met woorden die echt ergens op gebaseerd zijn. 

Ook van mijn vrienden en kennissen hoop ik dat ze hun mening over wie de beul is duidelijk kunnen verdedigen. Anders wil ik geen discussie met hen aangaan. Verdiep je of stop met alle negativisme. 
En wil je toch van leer trekken, doe dat dan dichtbij huis, waar de situatie ook niet strookt. Niet bij het opvangen van vluchtelingen bijvoorbeeld maar bij wantoestanden in de zorg, in het onderwijs en onder onze eigen corrupte politici.
Maar het is blijkbaar makkelijker om de straat op te gaan tegen of voor iets in een ver land dan tegen de rot situatie in Nederland, waar bijvoorbeeld iemand ontslagen wordt en daardoor slavenarbeid voor de gemeente moet doen. Gemeentes die miljoenen overhouden aan de niet geleverde WMO-zorg

Zullen we het daar over hebben? Zullen we voor beter onderwijs en een leerplichtwet tot 21 jaar de straat op gaan? Zullen we pensioenfondsbaasjes afzetten en zonder oprotpremie, bijstand of WW naar huis sturen? Zullen we stoppen met gillen over zaken die we daarna niet duidelijk kunnen uitleggen?

Vrouwen zouden bovendien nog beter moeten weten, elke vrouw wil vrede en een toekomst voor haar kinderen!
©Gavi Mensch
Nederland BV, 15-5-2016Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen