zondag 12 juni 2016

Omgevingsfactoren

'Omgevingsfactoren', de oorzaak van de meest 'populaire" ziektebeelden: kanker, ALS, autisme, PSP etc.


Graag zou ik dé wetenschap en dé farmaceutische industrie willen uitnodigen om te antwoorden op de vraag:
Waar staan jullie nou precies in dat van 'Omgevingsfactoren'?


Is dat gifgrond, pollutie, vaccinresten zoals zware metalen, bestrijdingsmiddelen, kleurstoffen, bijwerking van medicatie, straling, fijnstof etc ???

Kijk, als iedereen op dezelfde gifgrond woont, verbaast het me niets dat er een genetische factor wordt gevonden.
En als vader en moeder bijvoorbeeld zijn ingeënt met de vaccins uit een zelfde productie tijd, is dat ook nog wel te begrijpen.
Maar er is volgens de overheden geen vervuilde grond meer die kanker veroorzaakt. Ondanks het feit dat hele straten bewoners hebben die dezelfde kwaal ontwikkelen. Ondanks het feit dat er veel kindjes dood of met afwijkingen geboren worden, zegt dat blijkbaar nog niets over de gifstortplaats die er nog grotendeels onder zo'n straat ligt.

Bij heel veel moderne dodelijke ziektes spelen die omgevingsfactoren een enorme rol. Maar nog nooit heb ik gehoord van een acuut onderzoek van een van de overheden, als in een vrij jong gezin zowel de vader als de moeder binnen een jaar tijd overlijden aan ALS.
Of aan kanker.
Of als er geen genetische oorzaak is gevonden voor een gezin met drie autistische kinderen.

Ik hoop dat men even stopt met het speuren naar farmaceutische oplossingen en eerst de
zaken eens in kaart brengt. Want soms is het veranderen van de bestanddelen een vaccin al een omgevingsfactor minder, of van het alsnog afgraven van de tuinen en een bepaalde straat. Of van betere filters op de schoorstenen van de chemische industrie.

Ik vrees dat die oplossingen op de korte termijn duur zijn en dat ze op langere termijn minder vragen aan geldverslindende medicijnen, dat laatste is een factor die de farmaceutische industrie scherp in het oog zal houden.


"Ook spelen omgevingsfactoren een rol vermoeden wetenschappers."


"In de overige gevallen wordt gedacht dat er een combinatie van meerdere genetische en omgevingsinvloeden een rol speelt, maar tot op heden is onbekend welke precies."


"Over de invloed van stress tijdens de zwangerschap en blootstelling door chemicaliën is nog te weinig bekend om uitspraken te kunnen doen."


"Autisme Spectrum Stoornis (ASS) is een neurologische aandoening die zich kenmerkt door beperkingen in de sociale interactie en communicatie en de aanwezigheid van beperkende en repetitief gedrag. De precieze oorzaken zijn onbekend, maar onderzoek heeft aangetoond dat het waarschijnlijk om een ​​scala van genetische en omgevingsfactoren risicofactoren gaat."


"In een nieuw paper in het wetenschappelijke vakblad Nature concluderen wetenschappers nu dat slechts 10 tot 30 procent van de kankers door pech ontstaan. “Externe factoren spelen een grotere rol dan verwacht”, zegt Dr. Yusuf Hannun. “Mensen kunnen zich niet langer schuilen achter het excuus ‘pech’. Wanneer mensen roken – en kanker krijgen – is dit geen pech.” *

* Ook gerookt worden door uitlaatgassen, ongefilterde schoorstenen, fijnstof, chemische fabrieken en zelfs de damp die opstijgt uit vervuilde grond vallen hier onder. Zie het aantal kankergevallen onder mensen die nooit gerookt hebben of nooit bij rokers in de buurt zijn geweest.
Dit is zomaar een vervelend opfrissertje naar aanleiding van een artikel gelezen in Blendle.

Protesteren, de gemeente aansprakelijk stellen, de provincie, het bouwbedrijf, de fabriek….. het is allemaal mogelijk.
Erin Brockovich was zo iemand en goed voorbeeld had gevolgd moeten worden. Stond maar niet elke gifverspreider of vervuiler klaar met afkoopsommen maar met graafmachines, dan zou dat al een enorme hoeveelheid doden schelen.Ik kom hier zeker nog op terug.  
En alle voorbeelden zijn welkom.©Gavi Mensch
Maastricht, 12-6-2016

.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen