vrijdag 13 mei 2011

Een honeymoon die voor altijd duurt.

.

"Ze hebben een echte honeymoon geboekt", zegt mijn buurvrouw, "met alles d'r op en d'r an." Ze frommelt nerveus een zilverpapiertje op.

Even lijkt ze in gepeins verzonken maar plots veert ze op en vraagt: "Wil je nog een senseo?" Het woordje koffie heeft ze achtergelaten in haar oude huis in de volksbuurt even verderop. Ze geeft me een gebloemd kopje met schoteltje aan, steekt een sigaret op en zegt dromerig: "Toch vind ik het wel iets hebben, dat ze nu gaan trouwen, eigenlijk toch wel romantisch, dat zou je toch een jaar geleden nooit geloofd hebben, toch?" Ze kijkt vragend in mijn richting.
"Nee", zeg ik ferm, "nooit. Ik dacht dat trouwen meer iets was voor mensen die echt heel erg verliefd zijn."
"Nou ja, soms niet hoor, ik ben getrouwd toen ik 17 was en omdat het moest van mijn vader. En dan doe je het er maar mee". Ze roert nadenkend in haar kopje.
"Maar dat is dan ook niet zoals zij het hebben, ik bedoel, zij zijn echt héél erg verliefd hoor. Al jaren. En dat hij eerder getrouwd was zegt niks. Hij vond toen dat ie getrouwd en wel meer vertrouwen wekte, zegt mijn vriendin. Mijn vriendin woont bij hem om de hoek. Zij weet alles van hem, állés!"

Ze kijkt me indringend aan. "Weet je dat ze al verliefd waren toen ze allebei nog niet belangrijk waren? Smoor waren ze, daarom is hij ook uiteindelijk weggegaan en voor zichzelf begonnen. Veel beter, dan valt het ook allemaal niet zo op.""Dat zal toch niet", zeg ik op een wat cynische toon. Ze kijkt me in de ogen en zegt: "Ik ben echt blij voor die twee, beetje sneu voor zijn ex maar die kan goed verzorgd naar haar eigen land terug, hier begrijpen we dat soort mensen toch niet." Ze schudt heftig met haar krulspeldkrullen."Mijn vriendin zegt dat ze nu een prachtige flat hebben bij haar in de buurt en voor door de week en ander huis daar. Dat lijkt wel zo prettig, ze zitten op het werk vaak bij elkaar natuurlijk, maar thuis is toch anders!"

Ze giechelt. "Kun jij je dat nou voorstellen buurvrouw, jij bent een Hollandse, dat die twee heftig zoenen en zo?" Ze kijkt mij vorsend aan. "Nou", zeg ik, "normaal gesproken kijk ik er niet van op, maar in dit geval…."
Ik grinnik en de buurvrouw lacht voluit.

"Eigenlijk wel grappig dat iedereen hem altijd Greet genoemd heeft, toen we op hem stemden wisten we dat nog niet. Maar hij is wel een goeie hoor, hij doet alles voor ons. Mijn vriendin zegt dat hij met Mark trouwt voor de stabiliteit."

Ze steekt nog een sigaret op en blaast langzaam de rook uit. En dan met verlangen in haar stem: "Daar heb ik nou altijd van gedroomd, van zo verliefd zijn en dan trouwen. En een honeymoon die voor altijd duurt….voor altijd!"


©Gavi Mensch
24-1-2011


©All rights reserved 2011
Eerder gepubliceerd in Wicked Magazine van februari 2011
De namen in dit artikel zijn gefingeerd en het artikel is fictie, de foto's zijn slechts decoratie.
Foto: Internet en
Poster: Jasper de Beijer http://urly.nl/1zpUPDATE:  20-8-2012: Het is uit tussen Mark en Greet, het leverde Mark te weinig op. Jort bleek een betere keuze.
foto via Internet.

Update 11-9-2012:
Nog geen foto, maar het is weer aan, dat wel2 opmerkingen:

Dina-Anna zei

Mooi verhaal :-)

nelmaf zei

Haha, ik zou het zo geloven. Klinkt helemaal niet onwaarschijnlijk. Vraag me alleen af wie het bruidsmeisje wordt. Schippers of Agema?

Een reactie plaatsen