maandag 18 januari 2016

Een pil tegen de Farma industrieOver medicijntekorten heb ik al vaak het mijne gedacht en heb mij ook over de schaamteloosheid van de farmaceutische industrie uitgesproken.

De chantages, de prijsopdrijvingen, de promotie voor andere 'goedkopere medicijnen", de trucjes van de farmamaffia die op deze manier de wereld in zijn greep houdt.
Miljarden pure winst worden er gemaakt.

En zodra een patent op een goedlopend medicijn dreigt te verlopen ontstaan er tekorten, de farmaceut biedt dan een nieuw medicijn aan waar hij weer jaren een patent op heeft en hij met de prijs weer jaren kan doen kan wat hij wil. Meestal is die prijs een stuk hoger dan die van het vorige medicament.

Dit is wat nu gebeurt met Thyrax, maar ook voorheen gebeurde met medicatie tegen borstkanker.*

En ik lees: "Nederland is voor farmaceuten een relatief oninteressant afzetgebied, vanwege lage geneesmiddelconsumptie, een laag inwoneraantal en lage medicijnprijzen", zegt Gerben Klein Nulent, voorzitter van de KNMP.

Lage medicijnprijzen en dus niet interessant!
Bericht van vandaag:


Het gebeurt onder onze neus, we pikken het, onze zorgverzekeringspremies gaan omhoog en ook onze eigen bijdrage.

Mij verbaast de ignorantie over het gezamenlijk inkopen. Coöperatieve inkoop niet alleen in Nederland maar met meerdere landen tegelijk, zou meer zoden aan de dijk zetten.

Als de prijzen dan te veel stijgen kunnen wíj overstappen naar een andere fabrikant.

Het is een kwestie van een pilletje van eigen
makelij.

©Gavi Mensch
Nederland BV,18-1-1-2016
Zie ook:

&


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen