donderdag 1 april 2010

Bezuinigingsvoorstellen, meest zieke 1 april grap ever?

Het officiele bericht:
De bezuinigingsvoorstellen op een rijtje
Update: donderdag 1 april 2010, 12:25
Dossier: Miljardenbezuinigingen
Het ministerie van Financiën heeft de bezuinigingsvoorstellen van de ambtelijke werkgroepen naar de Tweede Kamer gestuurd. Het zijn omvangrijke rapporten. Hier alvast de belangrijkste voorstellen. Bij enkele voorstellen is duidelijk hoeveel de bezuiniging oplevert:

•Maximaal een jaar WW (levert 1,1 miljard op) (GM: ook als je al 35 jaar gewerkt hebt en reken verder niet op het Uwv om je te helpen want die instelling is blut!)
•Een verlaging van de WW-uitkering (1,1 miljard) (GM: en dus het verhogen van de bijstandsuitgaven?)
•De verhoging van het eigen risico in de zorg tot 775 euro (3,4 miljard) (GM: een maandsalaris van een gewone bejaarde? Zoals ik al eerder vermoedde, als ze doodgaan van de honger, is die niet uitgegeven AOW-post een meevaller.)
•beperking van het basiszorgpakket (GM: hier staat niet bij wat het oplevert, genoeg denk ik als alleen pleisters nog worden vergoed?)
•Een eigen bijdrage van vijf euro voor een bezoek aan de huisarts; (GM: gelukkig zie ik die nooit, ik wordt gelijk verwezen naar de verpleegkundige/assistente, maar dan kan ik het zelf ook, toch? Er staat trouwens ook niet bij wat dat oplevert, niets ws; voor die prijs van750€  gaat toch niemand meer naar de huisarts!)
•Zorg verstandelijk gehandicapten met IQ hoger dan 70 niet meer vergoeden (200-400 miljoen) (GM: bizar, en wie bepaalt het IQ van de opstellers van deze onzinnige voorstellen?)
•Beperken kinderopvangtoeslag (ongeveer 750 miljoen) (GM: nog meer WW uitkeringen, pardon, bijstandsuitkeringen van ouders die niet meer kunnen gaan werken…..en de vergrijzing dan?)
•Afschaffen/versoberen OV-studentenkaart (95 miljoen euro) (GM: tuurlijk, allemaal weer zoals vroeger, 25 kilometer op de fiets, of als rijkeluiskindjes met de auto, net zoals de ambtenaren?)
•Collegegeld verdubbelen (half miljard) (GM: en ja hoor, studeren alleen de rijke kinders weer, rechts€staat?)
•Provincies opheffen ( half miljard ) (GM: kan dat? En waarom is dat dan nog niet eerder gedaan?)
•Minder rijksambtenaren ( 2 miljard ) (GM: Yep, ik doe alles al per Internet, tot aan praten en twitteren met politici toe, iedereen maakt zijn eigen copietjes en verder zo van het brein op de discussietafel!)
•Minder politici ( 160 miljoen) (GM: Da's geen bezuinigen, da's alleen de helft van het CDA en de VVD en alles van PVV en TON dan?)
•Gemeente-apparaat bezuinigingen (800 miljoen) (GM: gemeente apparaat? Ook daar moet de burger al alles per Internet doen, bedoelen ze dat apparaat?)
•Beperking hypotheekrenteaftrek tot maximaal 500.000 euro, tegen maximaal 42 procent ( GM: HUH?????? Een half miljoen hypotheekrente????? Wat kostte dat huis dan?)
Verder pleiten de ambtenaren voor de invoering van de kilometerheffing. (GM: alleen voor ambtenaren, lijkt me een fris idee, niet voor mensen die, helaas, moeten autorijden om hun boterham te kunnen VERDIENEN!)
Volgens de ambtenaren is het op den duur onverantwoord het zonder zo'n systeem te doen.
Het was de bedoeling dat het kabinet nog voor de zomer de knoop zou doorhakken over de plannen waarmee het aan de slag wilde, maar de kabinetscrisis gooide roet in het eten. (GM: Thank the gods for kabinetscrisissen!!!!!!!)
Het demissionaire kabinet-Balkenende IV zal ook niet reageren op de plannen waarmee de ambtenaren vandaag komen. (GM: het is ze geraaie!!!!)
Verkiezingscampagne. De verwachting is dat de bezuinigingsvoorstellen een belangrijke rol gaan spelen in de verkiezingscampagne. (GM: --------)


GM: cést moi, Gavi en gotogot wat een idioterie moet een mens toch lezen; als 1 april grap zou 't wel leuk geweest zijn, maar ik vrees het ergste. En ik besluit met, als toegift, deze nu bijna cynische advertentie op mijn blog-maker-pagina:

Uwv
Geef iemand met een beperking een kans. Ontdek de mogelijkheden!
www.Werk.nl/Wajong_werktGavi Mensch
Maastricht: 1 april 2010


http://nos.nl/artikel/147629-de-bezuinigingsvoorstellen-op-een-rijtje.html

3 opmerkingen:

Han zei

Beste Gavi,
blijf vooral spontaan spuien. Daar ben je goed, energiek en creatief in. Inhoudelijk is duidelijk waar je hart zit. Niet waar je verstand zit.

Je commentaar op de 'bezuinigingen' is een grappige (of moet ik zeggen verontrustende?) mix van extreem links en extreem rechts. Je hebt een probleem dus: SP of PVV?
Voor snel teleurgestelden maakt het weinig uit. Voor vredelievenden is het een wereld van verschil.

Toch plaats je hier af en toe ook nuchtere en algemeen bruikbare dingen. Ik heb al een bijlage van jou gebruikt in een rustige poging om mensen te overtuigen. Meer dan om mezelf te uiten, dat kwam pas later. Zie:
www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=23&topic=1243467&Page=1

Zo zie je hoe er verschillende stijlen zijn voor menschenliefde.
Veel geluk met je kleinkind, en fijne Pasen!
Han

Gavi Mensch zei

Ach Han, mijn commentaar was niet grappig bedoeld en wat verontrust jou nou precies? Een cynisch stukje moet je met een zeker cynisch gevoel voor humor kunnen lezen anders kom je waarschijnlijk inderdaad tot die rare conclusie #"(verontrustende?) mix van extreem links en extreem rechts. Je hebt een probleem dus: SP of PVV?"# Wat politieke keuzes betreft heb ik al 40 jaar geen enkel probleem, ik ben gewoon links! Geen SP-aanhanger en met de PVV wil ik nog wel eens een hartig woordje willen wisselen, alhoewel ik er niet al te zeker van ben of ze dat zouden begrijpen. Er zijn nog steeds veel mensen die alleen horen wat ze willen horen. En tot mijn verbazing ook mensen die alleen lezen wat ze willen dat er staat....uit boosheid? Niets extreems dus en altijd met de situatie van de medemensch voor ogen. Ik heb het goed, maar anderen niet, snap je? Ik hou het dus maar bij mijn stijl, boos worden voor anderen die niet deze manier van protesteren kunnen gebruiken. Stuur me je link eens per email, de goede, deze werkt niet!
Warme groet!

Gavi Mensch zei

http://weblogs.vpro.nl/wimdebie/2010/04/04/eerst-saneren-dan-bezuinigen/

Niks hart....nuchter verstand en ik ben niet de enige, gelukkig zo komen we ergens. Wie hebben er allemaal een bezuinigingswijzer met verstand gemaakt? Voor eigen portemonnaie of voor die van de zwakkeren in onze samenleving?

Een reactie plaatsen