donderdag 10 mei 2012

Peulenschil


Maandenlang heb ik niets op mijn blog gepubliceerd om de doodeenvoudige reden dat ik geen keuze kon maken.

De zaken die ik als dramatisch ervaar worden afgedaan als peulenschil, de zaken waar ik van denk dat ze vreselijk gedramatiseerd worden en leiden tot internationale massahysterie waar alleen de rijken baat bij hebben, overspoelen me.

Van massahysterie word ik boos, ik neig tot roepen dat iedereen zich niet zo moet aanstellen, dat we gewoon opnieuw moeten beginnen met de fiches verdelen. Waarna ik direct moet stellen dat ik van geen enkele politieke beweging lid ben.
Reduceert men alle kapitale leugens en zonden tot één zin dan ziet die er voor mij zo uit: "Er wordt geen extra geld gedrukt en dus houdt iemand dat drukwerk verstopt in een laatje".

Machtswellust. Publiciteitsgeilheid. Méer-dan-méér-graaiers.
De baas zijn is verworden tot de baas spelen. Politieke macht is een regerend jongensspel geworden en de meisjes die mee mogen doen hebben een eed van onderdanigheid aan het kapitaal moeten afleggen.

Verantwoording? Ik heb nog nooit zoveel mensen naar de lucht zien staren, horen volharden in hun leugens en elkaars draaikont zien bewonderen.
Ik heb iets tegen macht zonder empathie, iets tegen macht zonder verantwoording; ik geloof er ook niet in, allang niet meer. Je krijgt met dwang nooit voor elkaar wat mensen uit eigen vrije wil wel doen. En dat is een gegeven dat al bij de opvoeding hoort. Zo leren kinderen met verantwoording omgaan.

 Als macht een speciale kracht is om meer te bereiken voor iedereen, dan wil ik er nog over van gedachten wisselen. Degenen die het hardst gillen dat dit een betuttelstaat is geworden met afhankelijke inboorlingen, die hebben te lang de macht in handen gehad en te lang de verantwoording ontlopen.

Nu moet er bezuinigd worden op onderwijs, op gezondheid en op eerste levensbehoeften zoals een dak boven je hoofd.

Hoeveel jaar geleden is het dat er een sociaaldenkend kabinet was? Welnu als die jaren daarna heeft reli-rechts-liberaal met handenvol uitgegeven aan onzinnige zaken en aan een log bureaucratischs ambtenaren apparaat. Iets dat men nu met uitgestreken smoel in schoenen van de sociale politiek schuift?

Ik heb iets tegen deze domme brute krachten die elkaar 7 weken opvrijen op het bioCats vakantieoord. Om dan een oorlogsgezinde coalitie te vormen, snel en impulsief met zich centrum noemende rechtse partijtjes. Ik heb geen teiltjes meer.

Mijn maat is vol. Er is nog zo veel te doen.

Politiek is een poppenkast en onze belangrijke zaken blijven stilstaan. Bezuinigen op zorg en educatie zijn onnodig. Er is genoeg geld als men de graaiers houdt aan de maximale salarisschaal van de gezondheidszorg bijvoorbeeld. En bankbelasting! Dan komen er banen voor jongeren, geld voor stages, geld voor echt wetenschappelijk onderzoek naar veel voorkomende 'rare' ziekten. Geld voor noodzakelijke zaken. 130 km p/u trajecten vallen daar niet onder.

Woningbouw is slechts nog een woord dat gebruikt wordt voor de schuurtjes in de achtertuinen van de villa's van hun Raden van Bestuur.

We moeten bezuinigen, wij, die al heel hun leven elk dubbeltje omdraaien, geen subsidies kregen, als meer dan 40 jaar werken, versleten zijn, uitgemolken worden.
Waar zijn die vakbonden toch gebleven? Doen die alleen nog aan trainingen en cursusjes voor de vakbond zelf? Er is werk aan de winkel!

Ik hoor tot die wij en ik geloof niet in die crisis. Er is niet meer geld gekomen en niet meer afgegaan. Er zijn te veel zaken gekocht en verkocht zonder er ooit een bankbiljetje voor te hebben neergelegd. En dan kun je als bestuurder of hoogste baas gewoon zeggen: 'Ach, ik weet niet precies wat dat kost, daar heb ik mijn personeel voor". En dan hoef je er maar een paar te hebben die niet kunnen rekenen……….

Peulenschil.©Gavi Mensch
Nederland BV, 10-5-2012
All rights reserved 2012//2013


http://www.omroepwest.nl/nieuws/16-08-2013/fnv-woest-over-ontslagen-bij-zorgpartners-midden-holland.
2 opmerkingen:

jolka67 zei

.. ja, het is diep triest..

Carel zei

wat mij betreft gerechtvaardigd cynisme

Een reactie plaatsen