vrijdag 29 juni 2012

Zorgstad ipv leegstand

.

De een of andere beleggingsmaatschappij investeert in vastgoed en laat een lading prachtige kantoorgebouwen neerzetten ontworpen door gerenommeerde architecten.


We nemen als voorbeeld even een dotje van die prachtige gebouwen, aan de rechterkant van de afrit van de van Brienenoordbrug. Of rechts van de spoorlijn richting Schiphol. Twee willekeurige plaatsen die voor iedereen zichtbaar zijn en waarvan iedereen al jaren kan zien hoeveel de leegstaande vierkante meters kosten.
De aandeelhouders van de maatschappijen die deze ludieke onkostenpost beheren, verliezen vooralsnog geen cent, de verliespost is immers aftrekbaar van de belasting.


Dat is ook de reden dat die prachtige gebouwen jaar in jaar uit leegstaan, ze brengen balans in de winst en verlies rekening.
De belastingvermindering door het onzettende verlies heeft u op 1 april aangevuld door uw afdracht; 1 vermindering voor de zielige investeerders betaalt u met 100 afdrachten.

Ik wil niet meer klagen over legale graaiers zonder een lekenalternatief neer te zetten. U mag verder zelf weten wat u er mee doet, u kunt altijd nog blijven afdragen:

Verliespost voor schatkist wordt meervoudige winst door het omzetten van leegstaand kantoorgebouw in een Zorgstad.

All in one:

Verpleeg- herstel en verzorgingshuis.
Bed and breakfast voorziening.
Personeelsflats met shortstay studio of 1,2 en 3 kamerappartementen.
Lesruimtes voor theorie en praktijk.
Behandelruimtes en consulten.
Kinderdagverblijf en buitenschoolseopvang.
Sport en recreatiecentra inclusief (therapeutisch)zwembad.
Congres en filmzaal.
Winkelruimtes.
Restaurant en catering.
OV in de vorm van shuttle, rolstoel- en reguliere busdiensten.

Het wonen in zorgstad betekent ook werken in zorgstad, huur wordt direct verrekend met salaris. Jongeren hoeven niet oeverloos naar woonruimte te zoeken. Voor zorgwerkers met flexcontracten zijn er shortstay studio's, voor gezinnen met kinderen en senioren zijn er meerkamer flats. De commerciële ruimtes worden verhuurd.

Er is een goede mix van jong en oud, een zorghuis beslaat in feite de hele levenscyclus van begin tot einde. De kosten blijven hetzelfde, de werkgelegenheid wordt vergroot mede door afwezigheid van de huisvestingsproblematiek.

En de schatkist krijgt een deel van de winstafdracht in plaats van de verliezen in mindering te brengen.
Het ombouwen van deze enorme kantoorruimtes tot woon en werkruimtes moet niet al te veel problemen opleveren. Alle voorzieningen zijn immers aanwezig.
Plannen en uitwerking bestaan in concept, het is natuurlijk niet de bedoeling dat dit een goudmijntje wordt voor de ex-verlieslijders. Laten we het een vervanging van sociale woningbouw noemen, maar dan geheel gericht op zorgafnemers en zorggevers.

Veel vliegen in een klap: inkomsten schatkist, zorg, wonen, leren en werken.©Gavi Mensch

Nederland BV  augustus 2010/ mei 2012
All rights reserved 2012
Update: 15-2-2013  de opinie van een belegger:  Huib de Boissevain. van Annexum
http://youtu.be/je0e-gkw5Ys


Update:  2-5-2013 Zembla:  http://zembla.vara.nl/Afleveringen.1973.0.html

Update: 2014: groter en luxer maar wel het idee. Nu de leegstand nog!
http://www.amsterdam.nl/zuidas/menu/zuidasdok/proces/


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen