donderdag 13 september 2012

Tegoedbon van Leers

.

Zit ik met iemand wat te drinken op een terrasje in Maastricht, zie ik ineens Gerd Leers rondlopen met nog een plaatselijke (?) CDA'er en een gorilla in beige verpakking.


Ik heb al het een en ander geschreven over de C van meneer Leers en over zijn inzicht in mens zaken  ten tijde van Mauro en van de bezetting van Ter Apel.
Niets liefs overigens, dat was en is onmogelijk.
Zaken als asielbeleid kun je nooit over de extreem rechter vleugel gooien, maar meneer Leers was een brave volger van de eveneens angstige Geert Wilders en dus moesten alle vreemdelingen vlug het land uit.
Of in detentie, gevangenen zonder misdaad.

Op zo'n meneer zat ik te wachten om mijn gal te kunnen spugen en ik zei tegen mijn gezelschap dat het te hopen was voor Leers dat hij niet bij ons tafeltje zou stoppen. Persoonlijk had ik wel zin in het plaatsen van een opmerking aan het adres van een minister die onder andere toestaat dat moeders het land uitgezet worden terwijl man en kinderen hier mogen blijven.

Ik maakte wat foto's en vond het jammer dat ik niet genoeg batterij had om mijn telefoon open te laten liggen om te recorden, voor het geval dat.
Na alle tafeltjes om ons heen te hebben toegesproken en voorzien van CDA flyers, kon hij er niet meer omheen.
Vermoedelijk had hij aan mijn enigszins ironische grijns gezien dat voorzichtigheid geboden was. Toen hij dan ook zijn hand uitstak met zo'n blauwgroen jokpapiertje, leek hij ietwat beverig.

Maar hij vroeg: "Kan ik u een flyer van het CDA geven?"
En ik zei: "Nee meneer Leers die kunt u houden, ik ben heel erg boos op u".
Geschrokken deed hij een stapje opzij en vroeg me waarom. Ik antwoordde boos en niet bepaald fluisterend: "Om uw vreselijke mensonterende asielbeleid".

En ja hoor toen kwam de les, ik moest dat vanuit zijn standpunt bekijken en zoiets ging dieper dan ik dacht, zei hij. Ik vertelde hem dat ik genoeg van politiek afwist en de zaken nooit oppervlakkig bekijk.
Het werd stil op het terras. Nu kon ik mijn voordeel pakken en hem voor gek zetten. Ik besloot dat niet te doen en toen hij in discussie wilde zei ik dat me dat geen handige propaganda leek voor hem op dit moment.
Maar dat ik graag die discussie nog wel een keer aanga.
"Dan zien we elkaar nog wel", zei hij en liep snel verder.

Het terras bewoog weer en mijn gezelschap keek wat verwonderd en stelde dat hij zoiets nooit gedaan zou hebben.
Precies, dacht ik, dat zouden de meeste mensen niet. En daarom kunnen deze empathieloze mannen op hoge functies gewoon hun gotsliederlijke zin doordrijven.

Het enige dat deze Minister voor Immigratie en Asiel en Integratie voor elkaar heeft gekregen is dat Human Rights Watch Nederland zeer frequent moet aanschrijven.
Voor de rest is de ellende nog steeds uitermate groot.

Het is dus zaak dat wat er ook gebeurt, er geen CDA'er meer op Asielbeleid komt!


©Gavi Mensch (tekst en foto's)
Maastricht, 8-9-2012
All rights reserved 2012


PS Mocht Meneer Leers alsnog persoonlijk de confrontatie aan willen gaan dan hoor ik dat graag..

8 opmerkingen:

Anna zei

Nou je trekt behoorlijk van leer dus ik denk niet dat Meneer Leers zit te wachten op een confrontatie met jou. Nee zeg, ik stel me zo voor dat hij gauw met zijn mond vol tanden zou staan :-)
Ach politiekers, als het er op aankomt zijn ze allemaal hetzelfde... een bende mooipraters met een heleboel punten die ze willen realiseren tot het zover is. Dan komt er niks van in huis.

Unknown zei

Nooit? Zeg nooit, nooit...;-)

Anoniem zei

Haha slim van Leers om snel verder te lopen. Bewondering voor je reactie, heel ingetogen. Ik weet niet of ik me zo had kunnen inhouden!@miek65

Gavi Mensch zei

@Tibaert, asielbeleid kan NOOIT over de rechtervleugel! Dat is van die weinige uitzonderingen op 'zeg nooit nooit', En het is ook niet echt iets waar een smiley achter past. Zaken als uiterst rechts 'gooien' met mensen heeft gezorgd voor een holocaust en een racistenpartij als de ppv, die graag een deel van de bevolking ook weer uitgedund zou zien. Nooit is dus niet zomaar een manier van schrijven!

Gavi Mensch zei

@Anna, dank voor je reactie; ik vind dat ik het keurig heb gehouden, geen onvertogen of gelogen woord. Ik heb zelfs 'nee dank u' gezegd. En ik weet niet of je de historie van Ter Apel kent?
http://nos.nl/artikel/375641-leers-wil-weer-irakezen-terugsturen.html

Gavi Mensch zei

@Miek Nou hij twijfelde maar zag onweer om mijn gezicht denk ik. Ik heb dus nog een discussie van hem tegoed.

Anoniem zei

Binnenkort een VVD-er die dat tuig uit ons land gaat gooien! Wilders likt zijn vingers erbij af!

Gavi Mensch zei

@Anoniem. Bedoel je dat tuig dat rellen schopte en een miljoenen schade veroorzaakte in Haren? 29 gewonden waaronder enkele zeer bejaarde mensen? Dat wat ze in het Engels White Trash noemen, dat tuig? Wilders kan beter uitkijken voordat ie zijn vingers aflikt, ik heb begrepen dat zelfs dat gevaarlijk is. Ik laat je reactie een korte tijd staan. Daarna verdwijn je weer in de anonieme massa! Je naam en adres zijn bekend, voor het geval dat.......

Een reactie posten