dinsdag 12 maart 2013

Gastblog TabakNee


.
Wonderlijk, die hooggeplaatste mensen die lobbyen*** voor het verslaafd maken van onze kinderen aan roken. Waar moesten we ook al weer voor inleveren? Om geen schulden achter te laten voor de volgende generaties? En wat doet 'men'? Men spreekt de dodelijke en uitermate ondoorzichtige tabaksindustrie naar de mond. Degene die het hardst jodelt dat de zorg te duur wordt (Mw. Schipper, leest u even mee?), doet aan handje klap en i-ja dee-ja met de grote ziekmakers. Die uit het rijtje van gemanipuleerde voeding, farmaceutische ellende en verder alles wat slecht voor ons is en geld oplevert voor o.a. de schatkist.
Hieronder een pagina van de site van http://www.tabaknee.nl/ die ik met toestemming van de redacteur heb overgenomen om nogmaals met klem aan te dringen op het belang van een beleid dat gaat vóór gezondheid! 

Niet het beleid zoals voorgesteld door de grotendeels (?) door ons betaalde lobbyisten. 
©Gavi Mensch
Nederland BV 12-3-2013

***Uitzending gemist van Rambam 8-4-2013 Vara Commerciele spermabanken;-))

---------------------------------------


De mensen achter de lobby:Een heus leger kompanen staat de tabaksindustrie bij. Van (oud-)politici, wetenschappers tot en met lobbybureaus. Profielen van de steunpilaren lees je in deze rubriek.Onze minister van Volksgezondheid Edith Schippers staat tot in het buitenland bekend als de 'minister van Tabak'. De tabakslobby beschouwt haar als een trouwe kameraad, want voor de belangen van de tabaksindustrie heeft ze een haarscherp oog.


Als Hans Hillen voor het CDA in de Eerste Kamer komt, 'vergeet' hij te vermelden dat hij de tabaksindustrie via een bv'tje adviseert. Maar wij betwijfelen of zijn geheugen is gemankeerd.


Professor mr. Irene Asscher – Vonk is sinds augustus 2007 commissaris bij Philips Morris. Of ze wel eens wakker ligt van de bijna 19.000 tabaksdoden per jaar, wil ze niet zeggen.


Michiel Krijvenaar lobbyt jarenlang voor Philip Morris. 'Met de tabaksaccijns heb je in twee jaar tijd de Betuwelijn terugverdiend', grapt hij graag.
Ton Wurtz is woordvoerder van de Stichting Rokersbelangen. Hij heeft zichzelf uitgeroepen tot stem van de rokers. Maar of zijn achterban blij met hem is?

'Elk menz is er één', is de leus van de zorgverzekeraar waar Arno Rutte werkte. Als Rutte voor de VVD in de Tweede Kamer stapt, lijkt zijn motto: 'Elk mens is er één, als-ie maar een sigaret koopt'.

Willem Jan Roelofs is hét gezicht van onze tabaksindustrie. Bij discussies over het tabaksbeleid duikt hij steevast op om een goed woordje te doen voor de tabaksfabrikanten.
Zijn vrouw Janneke die hem al meer dan veertig jaar kent, beschrijft hem als 'stabiel, soepel en heel sociaal'. Wij denken dat hij ook een beetje dom is.
Het Tweede Kamerlid Anne Mulder van de VVD ziet mensen graag roken. Dat zou goed zijn voor de economie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen