350 gram restjes tarwebloem met 1/2 zakje bakpoeder of
restje zelfrijzend bakmeel
100 gram gewone olijfolie en 25 gram sojaboter (of 150 gr.
boter/margarine totaal)
4 eetlepels stevia zoet.
1 ei
4 rimpelappeltjes of delen ervan tot een totaal van 4 ;-)
1 kopje gedroogd fruit: rozijnen, pruimen, abrikozen ed.
gesnipperd en geweekt.
2 dessertlepels kaneel
1/2 zakje vanille suiker
Verwarm de oven voor op 200 graden
Mix de zachte boter/olie en de bloem (bewaar een beetje voor
het kruimig maken van de rest van het beslag), de vanille suiker, 1 lepel kaneel,
het ei en de stevia met de hand tot een stevige bal deeg. Proef of het zoet genoeg is voeg anders nog wat stevia of eventueel wat suiker toe. Bedek de bodem van
een ingevette springvorm met een laag van het deeg, met de hand aangedrukt. Schil
de appels en meng deze met1 lepel kaneel en het uitgelekte gesnipperde fruit. Verspreid
het fruit over de bodem. Vermeng het restje bloem met het beslag en verkruimel
het met een vork.
Strooi het kruim over de vruchten en zet de taart in de oven. Zet na
20 minuten de oven lager zodat de appels tijd krijgen om te smelten. Als de
kruimels droog zijn en de appels zacht is de taart klaar.
Warm serveren met een pittige kop thee.
Als toetje met een flinke, met stevia gezoete, schep goed
geroerde magere kwark.
Kosten geen idee, het eten was al gekocht voor andere doeleinden;
ik gooi nooit eten weg en probeer van restjes vaak iets nieuws te queaucken.
Veel succes en eet smakelijk!
©Gavi Mensch
Maastricht, 19-1-2014
© All rights reserved
2014
.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten