maandag 17 maart 2014

Zelfzorg, lees en huiver.Weer een schrijnend voorbeeld zoals ik er zoveel ken. Hoe kan dit nou. Moeten we elk mens waar zo'n zorgrotstreek mee wordt uitgehaald dan stuk voor stuk een podium geven? Eigenlijk wel.
Lees en huiver!

ZORG EEN ZORG - DEEL 2

17-03-2014•

"Vorige week heeft de SP vragen gesteld over de ontwikkelingen rond de Josephinehof.  (omgeving Geldrop)
Naar aanleiding van die vragen kreeg SP-fractievoorzitter Miranda Verdouw een brief van een bezorgde dochter.
Haar moeder wordt nu nog verzorgd maar moet weer voor zichzelf gaan zorgen.

Mevrouw is 84 jaar, slechtziend en diabetespatiënt, en kan niet meer zelfstandig wonen.
Toen ze nog thuis woonde kwam er vier keer per dag iemand van Zuidzorg en dat was helaas niet voldoende om haar met alles te helpen. Ze woont nu al een tijdje in Josephinehof en heeft het goed naar haar zin en wordt goed verzorgd.

De afgelopen weken is met iedere bewoner (en eventuele mantelzorger) een gesprek gevoerd om te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor de bewoners als Josepinehof straks gaat verdwijnen.

Mevrouw heeft te horen gekregen dat ze in 2018 in de Jonkvrouw kan en in 2015 kan ze eventueel naar Berkenheuvel. Op zich natuurlijk prima voor deze mevrouw. Behalve dan dat ze nu wel weer voor zichzelf zal moeten gaan zorgen. Ze mag zelf het huishouden gaan doen, ze mag zelf gaan bekijken hoe ze in de eetzaal komt (want mee-eten mag wel, maar ze moet wel zelf zorgen dat ze erbij is), ze moet zelf zorg in gaan kopen.
Allemaal zaken die mevrouw natuurlijk zelf niet kan en dus zal het neerkomen op mantelzorgers.

Gelukkig heeft deze mevrouw een dochter die voor haar wil zorgen, maar die dochter heeft ook kinderen die de nodige zorg nodig hebben en ze moet eigenlijk ook meer gaan werken om rond te kunnen komen.

De SP maakt zich met deze mevrouw enorme zorgen om de toekomst en zal dan ook blijven strijden om de zorg voor haar moeder en voor andere ouderen te garanderen."


Gelezen op de site van de SP en overgenomen omdat ik weet dat er weer veel dwaze ogen zijn die iets niet lezen als het op de SP site staat. U kunt het natuurlijk ook gewoon op de site van de SP lezen.  En natuurlijk moet de dochter maar een hand extra toesteken, daar is al die jaren toch sprake van geweest. Vrouwen achter het aanrecht en nooit meer een vooruitzicht op beter? En al die banen die verloren gaan,  die gaan het brood kopen van de vrijwillige hulp die de geven?
Wat een maatschappij, wat een maffia! PS Ik ben geen lid van de SP
.


.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten