vrijdag 11 juli 2014

De moord op Els Borst.

Het meest langzame moordonderzoek van de laatste jaren?

Terwijl LPF en Leefbaar publiek iedereen gek zeurt over levenslange straffen voor Volkert van der Graaf ( die zijn straf van 18 jaar in 12 jaar heeft uitgezeten) en stijlloze roze smurfen nog altijd niet over de dood van die vervelende populistische onfortuinlijke Pim Fortuyn heen zijn, is er nog geen spoor dat leidt naar de moordenaar(s) van Els Borst. 
Mevrouw Borst werd op 8 februari 2014 'door een misdrijf om het leven gebracht'. Twee dagen daarna werd ze gevonden. Ze was op 8 februari naar het congres van D'66 geweest en is vlak na thuiskomst in Bilthoven met geweld gedood.

Hoe loopt het onderzoek?

De politie zoekt naar een verwarde man (een heel breed begrip) naar een mevrouw met een rode jas en een rode hoofddoek( ook wel een sluierde vrouw genoemd).
De politie loopt alle GGZ instellingen in de buurt van Bilthoven af en stuurt ruim 2 maanden (sneller kon niet) na de moord een vragenlijstje naar de directie van Lievegoed, een zorginstelling voor mensen met psychische problemen, een verslaving of een verstandelijke beperking.

Ik citeer uit het AD van 24-4-2014 onderzoek zorginstelling:

[ Lievegoed heeft geen aanwijzingen dat de 'verwarde man', naar wie de politie nog altijd op zoek is, afkomstig is uit de zorginstelling. Toch is binnen de organisatie wel even rekening gehouden met die mogelijkheid. 'Maar vanuit onze organisatie zijn geen signalen binnen gekomen dat het om iemand van hier zou gaan.' ]

Wel even rekening gehouden met die mogelijkheid? Ik vraag me af waarom men dat dacht binnen de organisatie. Hoe komt men daarbij als er van uit diezelfde organisatie geen signalen zijn binnengekomen?

Bericht van Nu.nl van 27-2-2014 politieonderzoek in volle gang.


Bericht Volkskrant van 18-3-2014 400 tips, onderzoek in volle gang. 
 Hierin verschijnt weer zo'n vaag stukje:

[.. uit een vijver in het bos achter het huis van Borst in Bilthoven een aantal spullen opgedoken. Die worden door forensische rechercheurs nader onderzocht. Marineduikers zouden gezocht hebben naar 'iets van metaal, dat niet zo groot is',]

Waar zoeken ze naar? Naar het moordwapen in de vorm van een theelepeltje of een aardappellepel dat door een of andere verwarde man in die vijver zou zijn gegooid?
Dat zal wel niet. Kan een forensisch onderzoek niet uitwijzen wat het moordwapen is geweest? In ieder geval iets nader omschrijven dan 'iets van metaal dat niet zo groot is'?

MSM nieuws meldt op 8-5-2014 dat het onderzoek nog in volle gang is…  en meldt ook dat er volgens een woordvoerder van de recherche nog steeds nieuwe tips binnen komen. Tips waarover dan?
Nu ben ik een fervent detective lezer en kijker en na het vage bovenstaande krijg ik heel andere idee├źn dan een verwarde man en een inbreker. 
Het in volle gang zijn is troef bij dit onderzoek!

Els Borst was een politica met een reeks aan bereikte mijlpalen, wel of niet goed voor iedereen. Voor sommige mensen doornen in het oog. Als ik denk aan zaken als euthanasie wetgeving, donorverklaringen, xenotransplantatie en het verhogen van de leeftijd voor alcohol en het stellen van een leeftijd voor de aankoop van tabak. En natuurlijk de invoering van de basisverzekering.

Zie hier aanleidingen voor een heleboel mogelijke verdachten met verlate wraaklust:
Reli-fanatengeflipte jehova-getuigen, anti-euthanasie bewegingen zoals die er ook zijn voor pro-life (met alle uitwassen een gevaarlijk fanatieke ploeg) en andere aartsconservatieven. En natuurlijk de tabaksfabrikanten. Of hun lobbyisten.  Allemaal vreemde mensen met een motiefje of twee om Els Borst niet langer in leven te willen houden.

Ik vond Els Borst een gave vrouw en een goede politica, ik had niets met haar basisverzekering maar dat was dan ook het enige. Of wacht, haar lidmaatschap van D'66 vond ik ook geen succes.

Maar ik wil wel graag weten hoe het er mee staat!  
Jongens, haal er na een half jaar worstelen gerust een echt forensisch team bij en daarvan het liefst de nog levenden. Ik ben niet de enige die zich verbaast over het vage onderzoek. Het wordt tijd voor aanpakken hulpvragen en ons op de hoogte houden. 


Hieronder nog enkele wilde artikeltjes, van het giswerk-soort; niemand kan dan ook echt schrijven over wat niet bekend is:

Een artikel van echte 'whistleblowers': 

Een van een 'klokkenluider':

Een berichtje van 'Wij van de misdaad':

Een berichtje van de 'rechtspsycholoog': 

En nog een smakelijke van 'ninefornews':

Misschien dat dit alles nog iemand op een idee brengt. 
Eventuele andere aluhoedjes kunt u kwijt bij de reacties.

©Gavi Mensch
Nederland BV, 11-7-2014

© All rights reserved.

.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen