zaterdag 29 augustus 2015

Basisinkomen Yeah!


Is dat nou iets, zo'n basisinkomen?
Ik denk van wel.
Ik kan wel 6 miljoen redenen noemen waarom een basis broodnodig is. Voor de ander 10 miljoen is het misschien nog niet duidelijk dat het ook voor hen misschien ooit een noodzaak gaat worden. Als ze alleen komen te staan. Als ze ziek worden. Als ze ontslagen worden en geen vette oprotpremie meekrijgen. Als ze een veel te hoge hypotheek hebben en hun huis niet direct kunnen verkopen. Als hun partner ziek wordt of een kind 24/7 hulp nodig heeft. Als..... 


video
NOS video nieuwsuur
Basisinkomen :

BASIS INKOMEN LOST VEEL PROBLEMEN EN FRAUDE OP !
Geen sociale dienst en apparaat meer
Geen uwv en apparaat meer
Geen kinderbijslag in binnen en buitenland meer weg fraude
Geen huursubsidies meer
Geen voedselbanken meer
Geen studiefinanciering meer
Geen AOW meer
Geen 65 pluskortingen meer
Geen dure belasting inning tot 25000 euro meer
Geen Mantelzorgproblemen meer

Er moet een basis komen van 1500 euro waar NIEMAND aan mag komen niet de belasting en geen deurwaarders en geen andere schuld eisers, nu worden veel te veel gezinnen en onschuldigen ( 1 miljoen reeds zie video ) de dupe van de GELD CREATIE en het INCASSO EN SCHULDEN SPEL


Bovenstaande was het gegeven: 

 JF: Ben er absoluut voor dat iedereen beschermd wordt, maar daardoor juist tegen het basisinkomen. In een ideale wereld en met modelburgers gaat dat helemaal goed komen. Maar lang niet iedereen kan deze last/verantwoordelijkheid dragen. Als het geld opgaat aan 'andere dingen' dan bijvoorbeeld sparen voor wanneer je wel zorg moet inkopen gaat het helemaal mis. Die 1500 euro zijn er niet om van te leven, maar een sociale verzekering.


GM: Ergens moet je een begin maken, ik ga maar eens niet uit van het slechtste in de mens. Lees het rijtje hierboven eens en bedenk je dat het vreselijk is om als je werkloos wordt naar de voedselbank te moeten gaan. En hoe blij mensen zonder kinderen zullen zijn dat ze geen kinderbijslag meer hoeven ophoesten of studie financiering. Mensen zullen moeten blijven werken voor de buitengewone uitgaven en sparen is een kwestie van goede voorlichting.
Het betekent ook dat iedereen een huisje kan kopen zonder afhankelijk te zijn van huizenmelkers die je 800 euro voor een kamer rekenen. Het betekent dat je moet sparen voor je kindjes en voor je ouwe dag en voor je vakantie en voor de nieuwe wasmachine. Het betekent ook dat ouderen gezellig samen kunnen wonen zonder dat ze gekort worden op hun AOW, dat scheelt een boel eenzaamheid en kosten van gas en licht. Twee onder 1 lamp bespaart energie.
En voor de overgang kunnen al die nutarme ambte-naren ingezet worden om huis aan huis te begeleiden. 
De bedoeling is wel dat ook de banken minder vinger in de pap hebben en dat er weer coöperatieven komen. 
De ziektekosten blijven gewoon verzekerd via het ziekenfonds, met premie naar inkomen uit arbeid. Dat premiegeld stoomt direct terug naar de ziekenkas. Alle malle fratsen gaan eruit, wie een andere neus wil moet daar voor sparen.  En al die mantelzorgers die nu gekort worden omdat ze een zieke in huis hebben of nemen, die stasimaatregel verdwijnt. En voor de rest komt de wijk'zuster' weer, die gewoon per dagdeel betaald wordt door het ziekenfonds. Het ziekenfonds krijgt daarvoor ook een subsidie die nu verdwijnt in de zakken van de graaiers. 
En zo kan ik nog wel een uurtje doorgaan. Het hele plan is meer dan doordacht en zelfs de veelverdieners krijgen er een zakcent bij; die kunnen dus gewoon nog gaan cruisen en golfen.

JF: Ik ben het zo met je eens dat het zo hoort te zijn. Denk alleen dat een basisinkomen niet de oplossing is. Dan moeten mensen veel te veel zelf regelen en dat gaat mis. Alle dingen die je hier boven noemt moeten absoluut geregeld worden, daar wil ik me ook sterk voor maken. Maar denk dat dat in een ander systeem beter gaat.

GM: Wel ben ik blij met het feit dat er mensen zijn die meedenken over hoe dat dan wel niet moet voor alle mensen die niet met geld kunnen omgaan. Ook mensen met bijvoorbeeld een onmogelijk hoge hypotheek voor een "onderwaterstaand'' huis waarbij de extra hypotheek niet is gebruikt voor het verbouwen maar voor heel andere zaken, zouden moeten leren om de tering naar de nering te zetten en niet hun HRA hoeven afwentelen op de rest van de samenleving. Ook voor mensen met privé- en zakeninvesteringen in grote gebouwen die alleen maar verlies op door leegstand opleveren en die dat verlies mogen afschrijven van de belasting, zouden hun niet- bezit maar moeten verkopen of verbouwen tot iets dat oplevert ipv steun te trekken. Zo komen dan hopelijk weer wat zaken in balans en kan iedereen gaan wennen aan de nieuwe economie.

Hieronder alle info over het basisinkomenGavi Mensch 
Nederland BV, 29-8-2015


Alle commentaren en opinies zijn welkom.Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen