woensdag 11 november 2015

Slotervaartgate, E-Wealthmaffia..


Ik wilde al lang een stukje schrijven over de wantoestanden in het Slotervaart ziekenhuis en het trio dat daar 'iets 'mee te maken heeft maar het kwam er maar niet van.
Nu denk ik dat de limiet bereikt is.
Het Slotervaart blijkt jarenlang een producent en dealer te zijn geweest van heroïne.


Foto Olivier Middendorp
Niets verbaast mij meer. De hele top van bijna alles is verrot, corrupt en vertieft. 
Ik wil desondanks nog wel even mijn verzameling linkjes over Erbudak, Spijker en Schippers kwijt. Het archief Schippers en Co is nog veel groter maar ik beperk me maar tot  'Slotervaartgate'

Met name de functie aldaar van dhr. Spijker, echtgenoot van mw. Schippers, (die van het lobbywerk) en de berichtgeving daarover verbaasde me toen nog.

Waarom gaat iemand in zee met een geraffineerde dame als Erbudak was en is me een raadsel.
Even een korte bloemlezing over Aysel Erbudak uit Wikipedia:


[Aysel Erbudak (Damal, Turkije, 1966) is een Nederlandse zakenvrouw van Turkse afkomst.
Erbudak kwam in 1979 naar Nederland waar haar vader als gastarbeider werkte. Ze volgde de mavo en een opleiding maatschappelijk werk. Erbudak richtte verschillende ondernemingen op. Ze opereerde tot 2006 onder de naam Aysel van Waveren, de naam van haar toenmalige vriend, omdat ze het idee had dat haar Turkse achternaam haar zou belemmeren in haar carrière.
 In 2006 werd ze bestuursvoorzitter van het Slotervaartziekenhuis. Op 22 februari 2013 werd ze uit deze functie geschorst door de raad van commissarissen wegens 'solistisch optreden'. De zaak belandde vervolgens bij de Ondernemingskamer, waar Erbudak bewijs aandroeg, in de vorm van interne e-mails, waaruit moest blijken dat haar medebestuur en raad van commissarissen wel degelijk betrokken waren geweest. Sindsdien is een onderzoek naar het onderwerp gaande.
In 1996 werd Erbudak veroordeeld wegens medeplichtigheid aan uitlokking van een poging tot afpersing. Ook werd ze in 1996 veroordeeld voor het arrangeren van schijnhuwelijken. Nadat een van de vrouwen zich had willen terugtrekken, zou Erbudak een schadevergoeding van elfduizend gulden hebben geëist. In 1997 werd ze gearresteerd omdat haar uitzendbureau tussen 1992 en 1994 illegalen zou hebben laten werken en ze zou hebben gefraudeerd met de afdracht van belastingen en premies. In 2000 werd ze in hoger beroep hiervoor veroordeeld tot vijftien maanden gevangenisstraf. Na een verzoek tot gratie werd de celstraf omgezet in een werkstraf. Op 29 mei 2014 werd bekend dat het Openbaar Ministerie onderzoek naar Erbudak doet, omdat het haar ervan verdenkt een bedrag van 1 miljoen euro aan zorggeld aan het Slotervaartziekenhuis te hebben onttrokken.[5]
Op 22 oktober 2014 besliste de rechtbank in Haarlem dat Erbudak in 2011 en 2012 in haar functie van bestuursvoorzitter van het Slotervaartziekenhuis ten onrechte € 250.000,– aan een privé-bv had laten overmaken, en veroordeelde dit bedrijf – Meromi Participaties, een vennootschap waarvan zij zelf bestuurder en aandeelhouder is – tot het terugbetalen van dit bedrag. Ook loopt er nog een onderzoek naar verschillende transacties die door Erbudak tijdens haar bestuursvoorzitterschap zijn aangegaan, waaronder de mislukte aankoop van een stuk grond in Turkije, in het kader waarvan in 2008 een miljoen euro door het ziekenhuis werd overgemaakt zonder dat daar een tegenprestatie tegenover stond.
Op 21 januari 2015 oordeelde de rechtbank in Amsterdam dat het ontslag van Erbudak in 2011 rechtmatig was geweest. Tevens besliste zij dat Erbudak ruim 1,7 miljoen euro moet terugbetalen. De rechtbank achtte bewezen dat zij het geld op onrechtmatige wijze aan het ziekenhuis heeft onttrokken. Erbudak gaat in beroep tegen het besluit van de rechtbank. ]

Zo'n 'dame' dus.
Op zich is het al heel bijzonder dat een ziekenhuis als het Slotervaart geen onderzoek deed naar de antecedenten van deze (sponsor)bestuursvoorzitter die er ook nog, ondanks alles, 7 jaar op haar krent zat en met de creditcard van het ziekenhuis vrolijk uit winkelen ging. Maar de charmes van Aysel zullen menig commissaris het hoofd op hol hebben gebracht. Haar medebestuurder en de raad van commissarissen, lijken hiervan te hebben geweten.

en
en


In 2012 verscheen plotseling ook de man van de Minister van VWS, Sander Spijker in beeld. Volgens zijn berichten en die van zijn vrouw, deed hij daar iets vaags met een E-healthproject; volgens andere bronnen was hij de persoonlijke adviseur van Aysel.


Verder waren er andere zaken, na het gedwongen aftreden van Erbudak, waarvan de 'bewindsvrouw' heeft gezegd dat ze er niets van afwist; vreemd omdat haar bedgenoot bij het ziekenhuis in dienst was.


Voor zover ik begrijp heeft wat Sander vanaf 2009 deed weinig te maken met E-health, E-wealth is meer zijn ding. D
Hij werd ooit ingehuurd voor de ontwikkeling en expansie van de diensten van Duff & Phelps, waaronder de gebieden business recovery, financiële herstructurering, werkkapitaalmanagement en turn-around. In 2010 heet dat E-health in het Slotervaartziekenhuis.

 Op dit moment is Sandertje voorzitter van de Vereniging tegen Kwakzalverij, hoogstwaarschijnlijk omdat zijn pyjamapartner hoogstwaarschijnlijk lobbyt voor de farmaceutische industrie, een club die geen heil ziet in alles wat complementaire
geneeskunde is.


Toeval?  
Toeval bestaat niet.

Nu, enkele jaren later is er nog steeds sprake van vreemde zaken in het Slotervaart Ziekenhuis. De zaken van de vorige eigenaars liepen duidelijk nog steeds door. Hoe groot is deze doofpot nu weer. Wordt het geentijd om ook Mw. Schippers eens door te lichten nadat haar man Sander Spijker alle boekjes eens heeft opengedaan in bijzijn van de FIOD?

Lees meer over dit trio/duo zie het volgende dossier:

Ik wil niet zeggen ik wist het wel, maar eigenlijk wist ik het wel en dit is slechts de top. E-wealth is een maffia club op hoog niveau. Slotervaartgate is daar slechts een onderdeel van.

Ik wacht met spanning op de stappen van het zuiverste deel van het OM, gelukkig is Demmink er niet meer en is Teeven gedropt in de doofpotzetel van de Tweede Kamer.
Wie durft?Gavi Mensch
Nederland BV, 11-11-2015
.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen