dinsdag 2 februari 2016

Betalen voor aangifte?

Al zolang ik schrijf, waarschuw ik voor extreem rechts. In de laatste jaren van Franco heb ik ondervonden hoe angstaanjagend deze groep is. Gevaarlijk ook, omdat ze meestal maar een pratend lid hebben en daarop reageren met applaus  en gehoorzaamheid. 

De opkomst van extreem rechts in Europa en de VS was te danken aan het slechte en zeer onvolledige onderwijs. Aan het weg vallen van verplicht ouderlijk toezicht, opvoeding en controle. De wereld is zo druk met GodGeld dat de rest daarbij in het niet is gevallen. Gebrek aan goed onderwijs en opvoeding dus en vooral veel slechte voorbeelden. Zo'n Wilders die maar mag krijsen wat hij wil en er nooit voor veroordeeld wordt had allang TBS moeten hebben. Wegens het in gevaar brengen van het laatste beetje verstand van zijn volgers.

Vandaag zie ik dat nog zo'n schreeuwer op een laag pitje is gezet door presidentskandidaten als Cruz, Clinton en Sanders. Dat doet me deugd. Jongeren neigen te stemmen op senior Sanders. Dat geeft hoop voor de toekomst. In Engeland is ook een senior, Jeremy Corbyn, favoriet. 

Ik verwijs daarmee niet naar goede oude tijden maar slechts naar tijden met goede scholing en opvoeding, Naar het handhaven van 'normen en waarden'. Een van die normen is dat je met je handen van vrouwen afblijft. De waarde daarvan is dat iedereen in vrijheid over straat kan. Nog zo'n norm is dat je xenofoben op hun vingers tikt en geen geld van hen aanneemt om aangifte te doen van aanrandingen en verkrachtingen. 

Begin januari had ik daar een discussie over op FB. Het ging en gaat er bij mij niet in dat duizenden jonge vluchtelingen zich in drie Duitse steden goed georganiseerd hadden om op oudejaarsavond duizenden vrouwen aan te randen en te verkrachten. Mijn eerste idee was dat het een betaalde actie was van creepy rechts om de vluchtelingen in een slecht daglicht te stellen.
Ik kreeg daar aardig wat commentaar op. Ik denk er nog steeds zo over.

Tussen de honderden aangiftes over aanranding en verkrachtingen, die nergens zichtbaar gemaakt konden worden, zaten,zeker weten reële, aangiftes. Maar steeds vaker lees ik over Pegida aanhangers die aanzetten tot het doen van aangifte. Het makkelijkst te betalen zijn de bendes van jongeren met een ander uiterlijk dan de gemiddelde bleekroze Pegida aanhanger.


" Van Facebook
Met twijfels maar toch maar delen.De Duitse schrijfster Katja Schneidt heeft naar aanleiding van de massale aanrandingen tijdens oudejaarsnacht in Keulen een open brief aan haar…
NIEUWSBLAD.BE
Top of Form

J Wie het gedaan heeft zal mij worst zijn. Maar nergens mag het acceptabel zijn dat zoiets voorkomt.

M Ook twijfels, En er is niet 1 filmpje opgedoken???
P En dan is het niet gebeurd?
Gavi Mensch Ik vermoed dat het spul dat normaal gesproken filmpjes maakt dit keer de handen vol had
M Dan nog Gavi . Bevreemdt mij
Gavi Mensch Dat is de twijfel... een vreemde optie zou zijn de massahysterie aangewakkerd door xenofoben.... die houd ik wel nog even in reserve.
J Natuurlijk proberen sommigen hier hun voordeeltje uit te slaan. Het zou raar zijn als het niet zo was. Maar het blijft onverlet dat als er maar één vrouw ongewenst bepoteld zou zijn zoiets een schandaal is.
5 January at 22.30
S Ja .... En aangezien er tegenwoordig overal filmpjes van worden gemaakt met mobile telefoons, zie je die overal als bewijs. Oh nee, toch niet .... of nog niet .... of helemaal niet .... ik weet t niet ...
Gavi Mensch Je hebt helemaal gelijk, J. Ik ben het met Mies eens dat het een vreselijk bizarre samenloop van omstandigheden. Er zijn duidelijk afspraken gemaakt. Zoiets gebeurt niet zomaar, ineens en in 3 steden tegelijk.
Gavi Mensch En het wil er bij mij niet in dat vluchtelingen, jonge jongens, een dergelijke massale aanval hebben kunnen organiseren in 3 steden.
M Dat bedoel ik
J Enige nuance dames. De Arabische lente op het TAHRIRPLEIN, bleek na veel ontkenningen voor veel vrouwen een barre winter.
Gavi Mensch Je snapt niet wat we bedoelen J. Het gaat ons erom dat de belagers afspraken gemaakt hebben. Al dan niet betaald door misselijk makend neo rechts. Ik zeg niets van de slachtoffers....natuurlijk niet!
J Maar iedereen slaat hier toch zijn slaatje uit. Dat maakt die "bruinhemden" net als een Frankfurter Algemeine die niet berichtte, omdat zij geen mannetje in Keulen hadden, toch niet bijzonder.
JA Ik las dat het goed Duits sprekende mannen waren. Dat kunnen mi geen recente vluchtelingen zijn.
 Gavi Mensch Wie slaat hier een slaatje uit Jaap?Alleen extreem rechts en xenofobisch dom, toch?
J Die zeker. De ontkenners kunnen er ook een houtje van zeg. Ik ontwaar nogal wat borstklopperij op een zich zelf heel goed vindend lichaam.
Gavi Mensch Zoals wie? Greet telt niet mee, die is gek....
Gavi Mensch Rest nog de vraag wie zoiets organiseert, als jongeren met een Noord-Afrikaans uiterlijk (wat een rare omschrijving) zoiets organiseren zijn ze zo dom, dan snijden ze zichzelf dubbel in de vingers. Ik vermoed eerder dat het van een heel andere kant komt en tegen betaling. Een ook dat is dom. Twijfel blijft. http://www.nrc.nl/.../alleen-mannen-en-hier-en-daar...
N En ook de schrijfster zegt weer dat ze geen racist is, maar... ja, dat viezebekkenschoonwassmoesje kennen we inmiddels wel. Nu zien alle racisten mooi hun kans schoon om al hun drek eruit te spuien en dan heel huichelachtig te zeggen geen racist te zijn, maar als ik dat moet zijn, nou, dan ben ik dat maar. Gadverdamme. Smerig. Van alle kanten smerig.
Onze regeringen zien alle terroristische aanslagen aankomen, maar meer dan 1000 mannen die via mobiel afspreken wordt niet gezien. Ik voel me heel erg ongemakkelijk.
6 January at 18:28              ""


Twijfelen is verder kijken dan je neus lang is.
Enfin, ik denk dat we allemaal moeten gaan doordenken en niet klakkeloos mee moeten schreeuwen met de slabekken van geniepig en xenofoob rechts, inclusief die van de domme PVV- aanhang. Dom ja! Want als je niet zelf denkt ben je volgens mij oerdom.


©Gavi Mensch
Nederland BV. 2-2-2016


http://www.huffingtonpost.de/2016/01/29/story_n_9116048.html

En uit het blogarchief
http://gavimensch.blogspot.nl/2010/08/we-zijn-er-bijna.html over rechts

http://gavimensch.blogspot.nl/2011/08/odtv-patienten.html  over meninglozen

http://gavimensch.blogspot.nl/2012/12/domme-krachten.html over domGeen opmerkingen:

Een reactie plaatsen