maandag 8 april 2013

Allemaal op die troon of geen van allen?
Hoe was het ook weer, het streven?
O ja, het streven was naar gelijkheid. Iedereen gelijk, iedereen op zelfde hoogte.

En dat wil zeggen dat we allemaal even veel waard zijn, om met onze voorouders slavendrijvers te spreken. Misschien waren mijn voorouders wel slaven, wie zal het zeggen.
Inschrijven bij de burgerlijke stand is simpel maar ik vraag me af hoeveel kinderen er de afgelopen pakweg 1000 jaar niet onder de naam van de biologische vader zijn ingeschreven. Of wél onder de naam van de niet biologische moeder.

Ik ga er voor het gemak maar even van uit dat we allemaal via het zelfde gaatje defeceren (stomabezitters uitgezonderd) en dat dat maakt dat we van een en dezelfde diersoort afstammen. En dat ons dat absoluut gelijken maakt.

Is dat de reden dat de zeer jonge man bij een onnozel uitzendbureau mij als heel veel + bij de voornaam noemt en het op je en jij gooit? Nee, dat is een verschil in evolutie en opvoeding, of omgekeerd. Moet ik dan wel iemand hoogheid noemen terwijl ze net zo lang is als ik? Is u en mevrouw over en weer niet gewoon genoeg?

Ik ken mijn stamboom vanaf 1653, 299 jaar voordat ik geboren werd. Mijn lieve neef Bert heeft dat voor onze familie uitgezocht. Hoeveel kan er fout gaan in 300 jaar, misstappen van iemands anders betovergrootvader/moeder en klaar ben je. Weet je nooit meer waar je vandaan komt, wel als wie je ingeschreven staat, dat wel.

Stel nou eens dat Albertine Agnes met een van mijn voorvaderen een scheve schaats had gereden en die voorvader had het daaruit ontsproten kindje ingeschreven als het zijne, dan zit dat kindje misschien wel meer in de lijn der verwachte troonbestijgers dan Willem A.

Toch?

Van de afkomst van het huidige koningshuis zijn allee n de inschrijvingen bekend, de roddels ( uit de serie rook/vuur)en de overeenkomsten van sommige kinderen met of hun vader of zomaar een vrouw uit het 'volk'.
Dat moeten ze allemaal zelf weten, het kan me echt niet boeien wie het met wie deed, het leest weg als een wat stijf geschreven: 'Lieve Lita'.

Maar nu, die mensen die ingeschreven staan onder de naam van Oranje Nassau, zeggen recht te hebben op een troon. En daaruit vloeit voort dat een democratisch parlement bij troonwisselingen een eed moeten zweren aan een nieuw niet gekozen staatshoofd.  

Wie zijn er nog meer van Oranje en Nassau? Of Jansen Nassau Of van Oranje Smit? Nou? We kunnen allemaal wel koninklijk zijn. Als ik mijn adem lang genoeg inhoud wordt mijn bloed vanzelf blauw.


Men hoeft natuurlijk nooit trouw te zweren aan mij, gewoon omdat dat 1. niet nodig is, 2. erg hypocriet is en 3. mijn DNA niet met dat van Beatrix vergeleken kan worden.
Of we gaan allemaal op die troon of geen van allen.
Als Willem A. zich kandidaat stelt voor het presidentschap van de Nederlandse Republiek en hij wordt gekozen, is het nog vroeg genoeg om een stoel op te knappen.


Gavi Mensch
Republiek BV, 8-4-2013


Links naar de veronderstelde narigheden zijn verwerkt in de tekst.*-*
.

2 opmerkingen:

Anna zei

:-)

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

Een reactie plaatsen