zaterdag 6 april 2013

Therapiecentrum Martijn?


.

Vorige week trof ik in mijn geboortestad een oud-collega en tevens de dochter van een vriendin. Ik had haar niet meer gezien sinds de begrafenis van haar moeder. Ze zag er wat triestig uit. Na de geijkte uitwisselingen van 'hoe het is met jou en die anderen', zocht ik naar mijn telefoon. Dat doe ik tegenwoordig altijd; zo trots als ik ben op mijn kleinkinderen, gooi ik gelijk de foto's van mijn mooiste bezit in zo'n gesprek. Haar gezicht verstrakte en ze zei vaag iets van 'oh leuk'.

Ik stak mijn arm door die van haar en troonde haar mee naar onze stamkroeg alwaar een bak koffie en een broodje bal werd besteld. Net zoals destijds. Ze liet zich meeslepen en was zo braaf dat mijn maag samenkneep van medelijden. Dit was niet de speelse collega van vroeger, de rebel en de spring-in-het-veld. Goedlachse meid. Humor. Ik wist dat ze door een hel was gegaan meer dan 20 jaar geleden. Ik  wist eigenlijk ook wel dat je dan nooit meer echt vrolijk wordt. Maar dit….

kind in therapie ©eyvd


Na de eerste slok koffie zei ik een beetje moederlijk: "Zeg het maar, wat is er. Weer problemen met je ex, het monster?"
"Ja, en nee", zei ze en naar haar kopje kijkend mompelde ze iets over omagedoe.
Ik vroeg wat ze bedoelde. "Ik word nooit Oma en ik mis dat zo vreselijk! Mijn kinderen willen geen kinderen. En dus word ik geen Oma. En ik kan dus nooit meer goedmaken wat ik bij mijn kinderen fout heb gedaan, ik kon hen niet beschermen.

Ik was even met stomheid geslagen. M. kwam uit een kinderrijk nest, een grote familie waarin ook buitenbeentjes zoals ik snel opgenomen werden. De kinderen van mijn overleden vriendin werden ook mijn vrienden, liepen bij me binnen en belden voor mijn verjaardag.
Toen M.'s partner zich vergreep aan een van hun kinderen en aan die van kennissen, was er een netwerk van steun, ook van mij.
Aangifte, geen veroordeling, geen bewijs, een hele familie getraumatiseerd. Dader loopt nog steeds vrij rond, stevig aan de drank en niemand die hem in de gaten houdt.

Ik heb een keer met hem gesproken na de rechtszaak. Gevraagd wat hem mankeerde, hoe hij kon eisen dat hij zijn kinderen mocht blijven zien. Hij grinnikte een beetje dom en zei dat het allemaal erg opgeblazen was. Spelletjes en een boze moeder. Ik heb hem nog net niet geslagen, soms wilde ik dat ik het wel gedaan had.

Ik vroeg M of dat de reden was voor de bewuste kinderloosheid van haar kinderen, knikte ze. Maar toen zei ze met een scheve sarcastische grijns dat het wel zo rustig was om je geen zorgen te hoeven maken over je schoonzoons alleen met de kleinkinderen thuis. En toen was ze stil.
De koffie werd zout. Ik pakte haar hand en zo zaten we een tijdje. We namen afscheid, nieuwe telefoonnummers uitwisselend.
Als ze deze blog leest moet ze huilen en slaapt ze weer een tijdje slecht.

Pedofielen niet zo zeer maar wel de pedoseksuelen,  de  verkrachters en aanranders, veelal mensen met een machtsprobleem, zijn een gevaar voor onze maatschappij.
Het is jammer als je zo bent:je kunt, als je enig besef van verantwoordelijkheid hebt, je melden bij een psychotherapeut of een psychiater gespecialiseerd in dit soort afwijkingen. Leren om je vreselijk te beheersen en bij kinderen uit de buurt te blijven.

Dikkerds worden in deze maatschappij weggezet als asociale vreters zonder meer.
Maar pedo's mogen in een clubje lekker verder fantaseren over hoe ze baby's en kleine kindjes verkrachten. Over de pedofielenvereniging Martijn mag je niets zeggen?
Ik wel! Weg ermee! Of het moest een therapeutisch centrum worden met behandeling en toezicht.
Voor psychiatrische hulp aan misbruikte kinderen trekken we toch  in Nederland geen geld meer uit?

De discussie hierover ga ik aan met elke verdediger van het in de doofpot stoppen of goedpraten van pederasten en pedoseksualiteit. En de haatreacties stuur ik gelijk landelijk rond!


@Gavi Mensch
Nederland BV, 6-4-2013
All right reserved 2013

16 opmerkingen:

Jelle Ravestein zei

Mooi triest en waarachtig geschreven.

Ik wou dat de overheid eens ophield met signaleren en over gaat tot actie

Gavi Mensch zei

Dank voor je reactie. Ja het is triest te meer omdat ook kinderen Nederlanders zijn en dit land op de been zullen moeten houden in de toekomst. Je vraagt je af waarom er geen actie ondernemen wordt!Nee, in plaats daarvan we gaan korten op hulp voor kinderen.... Ik begrijp het allang niet meer.

Anoniem zei

Ja hoor, maak de medemens maar zwart, heb jij bewijzen dan? En een pedofiel doet geen kwaad.

Gavi Mensch zei

Ik denk dat ik weet wie jij bent, de grote verdediger van Stichting Martijn, Demmink en aanverwanten? Scheer je weg! Je eventuele volgende reacties worden gemodereerd. Of met naam en toenaam bekend gemaakt, al ligt dat niet in mijn lijn, meer in de jouwe!

Carel zei

men slaat aan alle kanten door in dit land, er lijkt niets meer heilig

Gavi Mensch zei

Precies, doorslaand succes van empathieloze beleidsmakertjes , narcisten en egotrippende graaiers.

Experimien zei

Van mij mag men pedofielen zo zwart maken dat ze zichzelf niet meer zien.

Ieder mens heeft een keus om een misdaad wel of niet te begaan. Pedofielen denken, verwachten en eisen zelfs boven de wet te staan zodat ze daarom die misdaden wel mogen plegen. Hun lust tot bevrediging staat voorop, het kwetsen en vernederen en beschadigen van kinderen, vaak levenslang, is aan die bevrediging ondergeschikt. Telt zelfs niet mee. Nee, het kind krijgt vaak de schuld. Het wilde immers zelf zo graag? Had het maar niet zo verleidelijk moeten lachen, of spelen met hun speelgoed. Dan vraagt het er toch zelf om?

Wat willen pedofielen goedpraten? Seks met kinderen en dan het liefst zo jong mogelijk? Sluit jezelf verdomme op als je die neiging hebt. Blijf uit de buurt van kinderen. Kies voor mededogen, niet voor je geile neigingen.

Ik heb geen respect en mededogen met verkrachters van volwassenen, verkrachters en aanranders van kinderen daar kan ik totaal geen begrip of empathie voor op brengen. Ik zou ze het liefst in zee gedumpt zien. Met een loden bal om hun geslachtsdeel. Maar ja, ik ben niet boven de wet verheven...

Voor de nuance: Er zullen best wel pedofielen zijn die hun geaardheid met succes bestrijden omdat zij wel menselijkheid en fatsoen boven hun eigen gerief stellen. Die durven zich echter niet meer kenbaar te maken. Misschien wel wanhopig door de afschuwelijk dwaling van de natuur in hun lust naar seks met kinderen en gestigmatiseerd door enkele kwalijke en walgelijke lieden die te min zijn om hun naam te noemen maar te beestachtig om ze anoniem te laten blijven.

Bovenstaande anonieme reactie behoort volgens mij tot de laatste categorie.

Gavi Mensch zei

Dank voor je uitgebreide en duidelijke reactie. Helemaal mee eens!

Anoniem zei

Een van de redenen waarop ik tegen de vereniging Martijn ben is dat men de kans krijgt zich te gaan organiseren en elkaar dingen gaat leren wat vervolging moeilijker gaat maken. Een andere reden, de reden waar ik mij het meest aan stoor is het bespreekbaar willen maken, en in een later stadium het toestaan, van het hebben van een seksuele relatie met een kind. Dit vanuit het standpunt dat het kind hier geen schade van zou kunnen gaan oplopen.

Ik ben uit op een verbod van de vereniging Martijn, niet uit op hetzes tegen pedofielen en pedoseksuelen. Daar ligt een taak voor justitie, niet bij mij. Natuurlijk besef ik mij ook terdege dat je veel ongeleide projectielen hiermee ook niet gaat stoppen, maar je moet ze de kans niet geven om zich te kunnen organiseren.

Gavi Mensch zei

Hetzes met naam en toenaam zijn nooit goed. En wie zich aangesproken voelt kan reageren. Verder ben ik ook van mening dat Martijn moet verdwijnen.

Anoniem zei

Eens. Zou ook liever zien dat Martijn of vergelijkbare clubs verboden werden. Hoewel ik het niet bewijzen kan, heb ik het gevoel dat het kindermisbruik eerder bevordert dan tegengaat. Toestaan van zo'n club kan het idee geven dat pedofilie niet zo ontzettend fout is.
Anderzijds is vrijheid van vergadering ook een belangrijk recht. Ik snap het dilemma van rechters wel. Toch zou ik wensen dat men een plausibele uitzonderingsclausule hanteerde. Kindermisbruik is zo destructief, zo verwoestend voor de ontwikkeling van een kind. En niet alleen voor het kind zelf, blijkt uit jouw verdrietige voorbeeld.
Bij zo'n verhaal realiseer ik me hoeveel geluk wij in ons (ook grote) gezin hebben gehad. Maar eigenlijk wil ik helemaal niet zo denken, want het moet geen geluk, maar de absolute norm zijn.
Je (klein)kind knuffelen omdat je ervan houdt is goed en nodig. In alle gevallen is een kind aanraken uit eigen begeerte vreselijk fout.
Ik ben ervoor niets na te laten kinderen zoveel mogelijk veiligheid te bieden.


Anoniem zei

Een pedofiel is iemand met seksuele gevoelens naar kinderen toe, dat is op zich onschuldig. Een ander verhaal wordt het wanneer de gevoelens omgezet worden in daden, waarmee we op het terrein van de pedoseksueel komen. De vereniging Martijn is er eentje voor de eerstgenoemde, mensen die seksuele gevoelens naar kinderen hebben en daarmee moeten leren omgaan. Die gevoelens omzetten naar daden, dat is verderfelijk en moet met harde hand bestreden worden. Maar je kan niet iemand zijn geaardheid gaan ontkennen, want net als homoseksualiteit is pedofilie een geaardheid.

Gevoelens doen niemand kwaad, behalve degene die de gevoelens heeft. Laat iedereen in zijn waarde en in de mogelijkheid met (onwelgevallige) gevoelens om te leren gaan. Een vereniging is daartoe een prima oplossing, waarmee we ze ook uitstekend in de gaten kunnen houden. Het is namelijk beter om te weten wie de pedofielen zijn dan uiteindelijk erachter komen dat ze door gedwongen ondergronds te gaan hun gevoelens in daden omgezet hebben.

Pedofielen zijn niet gevaarlijk, mensen die last hebben van onderbuik-gevoelens (zie jouw stuk) wel.

Gavi Mensch zei

@anoniem 18.16 [ Pedofielen zijn niet gevaarlijk, mensen die last hebben van onderbuik-gevoelens (zie jouw stuk) wel.] Je vindt mijn stuk gevaarlijk?
Ik heb voorlichting gegeven aan nog niet zo oude mensen met pedofiele gevoelens. En allemaal hadden ze een gedeukte achtergrond. En weinig empathisch vermogen. Die 'liefde' voor kinderen is een zeer egocentrische uiting.
En we kunnen hen zo in de gaten houden? We? Ouders? Justitie? Wie we? Wie controleert of er gekwartet wordt met foto's van kleine kinderen? Jij?

Gavi Mensch zei

Justitie is ook voor safety first, dacht ik.... helaas is dat nog niet gebleken. En ook de politiek waagt zich niet aan een wetsvoorstel. Tja....veiligheid voor kinderen!

Anoniem zei

Heb je het stuk überhaupt wel gelezen?

Gavi Mensch zei

Ja ik heb alles er over gelezen, ook dit bijvoorbeeld (helaas uit de teleguur van 16 april jl)
Quote:
[Het belang van de bescherming van kinderen vormt voor Timmerman het zwaartepunt in het vraagstuk van een verbod. De vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van vereniging moeten daarvoor wijken, vindt hij. Timmerman heeft daarbij gekeken naar uitspraken van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. Martijn draagt het idee uit dat seks tussen volwassen en kinderen normaal is, stelt Timmerman vast. De club doet dat op de website (die overigens niet meer in de lucht is) en via publieke uitingen van bestuurders.
Zelf zegt Martijn dat de vereniging seks tussen volwassenen en kinderen niet propageert en iedereen adviseert zich aan de wet te houden. Dat deden (ex-)bestuursleden van de club overigens niet altijd. Vooral voormalig voorzitter Ad van den Berg haalde zich bij herhaling strafrechtelijke problemen op de hals, onder meer door het bezit van een enorme verzameling kinderpornografie.
Volgens de groep van 48 in de Volkskrant is de „uitsluitend theoretische kans” dat de ideeën van Martijn op grote schaal zullen worden uitgedragen „in het huidige tijdsgewricht” nihil. Dat de club een bedreiging vormt voor de samenleving, is helemaal niet aangetoond. Over de belangen van de bescherming van kinderen spreekt het gezelschap zich niet uit.

Volgens de groep van 48 in de Volkskrant is de „uitsluitend theoretische kans” dat de ideeën van Martijn op grote schaal zullen worden uitgedragen „in het huidige tijdsgewricht” nihil. Dat de club een bedreiging vormt voor de samenleving, is helemaal niet aangetoond. Over de belangen van de bescherming van kinderen spreekt het gezelschap zich niet uit.]

Een reactie plaatsen