Biologische soep- en andere kippen opgepast! Het is weer
tijd voor een kippensoep!
Veel verdriet, verkoudheden, allergieën en ander ongemak heb ik in mijn
gezin opgelost met joodse kibbesoeb. Maar 's zomers als het echt warm is doet mijn gezin vaak een
vitaminerijke switch naar de koude cazpacho andaluz..
Helaas is vandaag pas de eerste warme dag en de rijke koude tomaten'soep'
trekt me nog niet. Toch maar kip dus, koude kippensoep is een prima vervanger
van de warme.
Hier een van mijn recepten voor koude kippensoep met kokos
kerrie en appel en een van de favorieten van mijn vader. Hij verving de appel soms door blokjes stemgember, een pittig alternatief.
Nodig:
500 gram biologisch groot geworden kip (een met verstand
dus) in losse onderdelen.
Beetje citroensap.
1liter kippenbouillon gemaakt van verse groenten (uit
buurman's onbespoten moestuin) een deel van de schoongespoelde kip en/of een biologisch bouillonblokje.
Kerriepoeder naar smaak
2 dooiers van echt biologische eitjes.
2 dl kokosmelk
1 in kleine blokjes gesneden appel zonder schil
2 sjalotjes in snippers gesneden
Maak de bouillon van (eventueel stukje kip) verse
soepgroenten en een kipbouillon(blokje).
Bak ondertussen de sjalotjes glazig in wat olijfolie en voeg
de met citroensap besprenkelde kipfilet toe. Bak deze kort en goudgeel.
Bak op het laatst kort 1 eetlepel kerrie mee. Kerrie krijgt
pas echt smaak als het gebakken is.
Voeg er het kippenvlees toe aan de gezeefde bouillon laat het
langzaam en op een zacht 'vuurtje' gaar worden.
Schep het vlees uit de bouillon en voeg de helft van de
kokosmelk bij. Breng op smaak.
Laat alles zachtjes nog ca 5 minuten koken.
Klop in een ruime kom de eierdooiers los, roer er de rest
van de kokosmelk door en voeg er beetje bij beetje de hete bouillon bij (dus
niet alles bij de bouillon gieten maar andersom).
Zet de soep in de kom minstens 2 uur in de koelkast.
Snijd de kipfilets in reepjes en voeg die samen met de
appelblokjes aan de koude soep toe.
Met warm naanbrood en komkommersalade een heerlijke maaltijd
Biologisch, lactose, suiker- en glutenvrij.
Behalve het naanbrood natuurlijk.
Ik heb geen idee of het halal of koosjer is en who cares?
Behalve het naanbrood natuurlijk.
Ik heb geen idee of het halal of koosjer is en who cares?
Eet smakelijk!
©Gavi Mensch
Maastricht, 25-4-2013
.
2 opmerkingen:
Mmmm beslist eens maken :-)
Je mag ook komen eten;-))
Een reactie posten