dinsdag 22 oktober 2013

Wat te doen met het ultrarechtse afvalputje.


[  Franse fascist Le Pen te gast in de Nederlandse Tweede Kamer en alle PVV'ers een NSB-speldje op. Het zal nooit wennen.] 

Terecht commentaar van Francisco van Jole op 14 oktober van dit jaar

Enige overpeizingen...

Was er nou echt niemand meer in de buurt om te protesteren tegen de theevisite van Le Pen? Een handje vol, is dat wat er gebeurd op dit moment? Moet ik telkens vanuit Maastricht naar Den Haag om de fascisten te bestrijden, woont daar niemand in de buurt die mensen kan optrommelen? Ik weet dat het niet eerlijk is want als je in Den Haag of Amsterdam woont, wordt protesteren een soort wekelijkse hobbyclub, maar het MOET echt.

Het putje raakt verstopt door de hoeveelheid ultrarechtse breinarme en breinloze volgers van schreeuwers. Sommigen blijven de zaken maar over een religieuze kam scheren: Joden, islamieten en christenen hebben eigenlijk weinig met onze hedendaagse politiek te maken, toch zijn ze 'lekker' bruikbaar. Wie vandaag nog geen Jood of Islamiet heeft gezegd mag niet meer meedoen. Schei toch eens uit met die onzin!

De telegraaf (fout in en na de oorlog) maakt er zelfs een gewoonte van om tegen nazipropaganda aanschurkende commentaren via 'columns' van rechtsextremisten de wereld insturen. 
Een voorbeeld daarvan is de NIET joodse Smalhout, u weet wel de ex- anesthesist die op het laatste moment in ere is hersteld ( weet veel van zijn collega's?).  Meneer Smalhout maakt, net als Wilders, misbruik van het woord "joods".

Zijn column in de telegraaf is 9 van de 10 keer bij de wilde beesten af. De 10 de keer kan ik het niet meer lezen vanwege de tranen die in mijn ogen schieten door de hoeveelheid leugens en hypocrisie. 
Smalhout had moeten stoppen na het schrijven van zijn uitermate goede boekjes over het vak. 
Maar ja, NPS komt veel voor bij mensen die nooit bekritiseerd worden.  

Het ergste is nog dat hij  beschikt over een hoeveelheid wapens (van zijn zoon?); het doet me telkens weer denken aan iets breiviks….
Ik ga de hierboven bedoelde columns en commentaren alleen verlinken…(click en lees)


En zie hieronder hoe duidelijk de richtingaanwijzer is van de krantenkoppen op Google, het moet gezegd, de Volkskrant is van deze 3 nog de enige die hier niet jubelt. Op de tweede plaats gaat naar Spitsnieuws, ultranationalistische als bijvoeglijk naamwoord geeft een licht negatieve klank aan de kop, maar dat kan het oog van de lezer zijn. De telegraaf doet alsof er sprake is van een samenwerking op Nederlands niveau.


Zoekresultaten Google. Zoek de verschillen.

SpitsNieuws ‎- 3 dagen geleden
De Franse ultranationalistische politica Marine Le Pen komt 13 november naar Nederland om met PVV-leider Geert Wilders te praten over een ...

                            2.     Wilders haalt Marine Le Pen naar Tweede Kamer
Volkskrant‎ - 6 dagen geleden

                           3.      Le Pen naar Nederland voor overleg met PVV
Telegraaf.nl‎ - 2 dagen geledenDeze boze bladvulling is er uit. Ik ga me nu even wijden aan studeren en bijspijkeren van gezondheidszorgzaken en aan het bestuderen van de rommelige onwetendheid van het UWV waarover u binnenkort zeer spannende verslaggeving kunt verwachten.


Ave!©Gavi Mensch

Maastricht 22-10-2013


Inhoudelijk commentaar is altijd welkom. ;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten