zondag 9 mei 2010

Handtekeningen en actie!

In deze tijd van harde woorden en suikerspinsels is een kritisch schrijfsel wel op zijn plaats, zou ik zo denken. Ik kan wel 100 schrijfsels per dag verzinnen waar ik mijn mening over kwijt wil maar als ik dan ga schiften blijft er weinig echt belangrijks over. Ik sla sommige van mijn opinies op en haal die weer te voorschijn als de nood aan de vrouw komt, om ze dan te verwerken in een absolute schrijfnoodzaak over het onderwerp. Zoals nu: de handtekeningen lijst van de SGP-getrouwen!

Vannacht heb ik geprobeerd om de website van de SGP nog eens te bezoeken, onmogelijk, de website is of overbelast of men is aan het actualiseren; hoop doet leven? Maakt niets uit, hun standpunt staat: geen vrouwen op de kieslijst.
Waarom vrouwen op een SGP-lijst zouden willen staan is me onduidelijk, de SGP is een orthodoxe partij, en orthodox wil zeggen, vasthoudend aan de (religieuze)  principes met een rechtlijnigheid waar een perfectionistische mathematicus blij mee zou zijn.

Opgericht in Middelburg in 1918 ( 4 jaar vóór het vrouwenkiesrecht en nooit meer veranderd) en ik quote:
# De SGP leidt uit bijbelteksten af, dat mannen en vrouwen door God een eigen “roeping en plaats” gegeven is, dat daarbij “de man het hoofd van de vrouw” is, en dat zitting nemen van de vrouw in politieke organen “strijdt met de roeping van de vrouw”. Het regeerambt is voorbehouden aan de man….# (bron: Wikipedia)

Veel conservatiever kun je niet zijn, 'de man, het hoofd van de vrouw', waar staat dat? Hoe vreemd kun je interpreteren? En over de roepingen van deze en gene is de laatste bladzijde nog niet geschreven, laat staan het Woord gezegd. Ik ga over die hoofdenfunctie niet uitweiden, het valt bij mij onder het kopje Neanderthalers en absoluut achterlijk! Maar over de roeping wil ik nog wel wat kwijt natuurlijk. De SGP verwart de traditionele dwang van de orthodoxe heren om n.a.v. hun gebreken, díe taken, die zij niet kúnnen uitvoeren, aan de vrouw toe te schrijven als zijnde een roeping. Ha! Wat mijns inziens elke vrouw als roeping beschouwt is het nooit meer ondergeschikt hoeven te zijn aan wie dan ook! De tijd van onderworpenheid is voorbij, al heel lang!
Ik bekijk mijn multitaskingsysteem met Blijheid in het Hart, gelukkig kan ik het allemaal zelf en met mij miljarden vrouwen op deze aardkloot. De SGP vergeet dat het liefst; de helft van de wereld bevolking bestaat uit vrouwen, de andere helft zijn mannen die zelfs het baren nog niet onder de knie hebben. En ons fantastisch georganiseerde hormonale systeem ( onbegrijpelijke mogelijkheden, ja, ja) geeft ons alle extra purrie, geestelijk en lichamelijk, om alle taken te kunnen uitvoeren: regeren, werken, studeren en begrijpend lezen, kinderen en partners opvoeden, sociaal economische bijdragen leveren, organiseren en uitvoeren, we kunnen het allemaal tegelijk en het is nooit of/of….. 

Dat we het niet allemaal benutten is een andere zaak. Daarin worden we veelal belemmerd door herenregels, 4 urinoirs bij een evenement en 1 damestoilet, dat zegt genoeg! En op maandverband en tampons zit nog steeds 6% BTW, belachelijk, het moet in een vergoedingspakket, we kunnen immers niet zonder! De pil gaat ook al uit het vergoedingssysteem, alsof het een luxe is om zo iets te moeten slikken. Voor de SGP-dames ligt dat misschien anders, die hebben nog een Plicht te vervullen in bed. Geen kinderen, geen pil, geen meneer die zijn verhaal komt halen. (uitzonderingen bevestigen de regel natuurlijk). Maar goed, dat soort intieme zaken moet iedereen maar voor zichzelf beslissen.

Het verkiesbaar zijn is andere koek en in plaats van protesteren zou ik, als SGP-vrouw, gewoon dreigen met het stemmen op de SP, GL of PvdA of een andere partij met vrouwen op de kieslijst en de bijbehorende vrouwenitems in haar hoofd en in haar tas. 40.000 mannen hebben de handtekeningenlijst gesigneerd, 40.000 mannen of SGP-afgeleiden daarvan (vrouwen die zich nog laten bedreigen door SGP-achtige mannen bijvoorbeeld?) hebben een handtekeningactie tegen de uitspraak (verplichting om vrouwen toe te laten tot de kieslijst) van de Hoge Raad gesteund.
En waar ik me mee bemoei, ik hoef toch niks met die SGP? Met geen enkele orthodoxe partij?

Nou, we hebben onze mond vol en de media bol staan van opinies over de orthodoxen van o.a. de islam, over de katholieke narigheden en over andere uitwassen van 'vreemd geïnterpreteerde kortzichtigheden', het is wel weer genoeg geweest.

Ik wil een handtekeningactie op touw zetten tegen alle orthodoxe stellingen in onze maatschappij! Het is alleen jammer dat ik door mijn multitasking en mijn roeping en het gebrek aan een mannelijke multitasking partner geen tijd heb voor dat soort zaken, erg jammer!

@Gavi Mensch
Maastricht 9-4-2010

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Eerst verdiepen, dan iets schrijven. Dit slaat nergens op. Klare onzin.

Anoniem zei

Ik weet zo drie anoniemen die bovenstaande "diepzinnige" opmerking zouden kunnen schrijven. Het zou een stuk beter geweest zijn als hij(zeker weten) een bijdrage had geleverd, helaas!

Een reactie plaatsen