.
Bereidingstijd 15 minuten.
Baktijd ca 30 minuten.
Voor het basiskoekje:
1 ei
1 dessertlepel olijfolie
1 rijpe banaan
4 eetlepels tarwebloem (om mee te beginnen)
Lestjes ***
Bakplaat, bakpapier en een voorverwarmde oven op 200º
Onze lestjes bestonden uit rozijnen en wat vruchtenmuesli,
een klein stukje fijngehakte chocolade en twee kleine plakjes harde decoratie
marsepein.
Wil je de koekjes suikervrij houden neem dan als lestjes een
1/2 gehakte appel, gehakte walnootjes, een theelepel kaneel en wat pinda's
bijvoorbeeld.
Klop het ei met de staafmixer en voeg de bloem, de banaan en
de olie toe.
Roer de lestjes door het beslag en maakt het eventueel wat
dikker met wat meer tarwebloem.
Neem de bakplaat bedekt met bakpapier en pak een eetlepel
beslag en schuif dat met een andere eetlepel op de bakplaat en plet het bergje
een beetje.
Hoe dikker de koekjes hoe zachter ze van binnen zijn. Voor
brosse koekjes moet je ze wat dunner maken.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak ze op
150º gedurende 30 minuten goudbruin.
Prik met een
saté-pen in de koekjes om te zien of ze gaar zijn; er mag geen beslag meer aan
de pen zitten.
Je kunt ze laten
afkoelen, hier is dat niet gelukt. Na 2 minuten waren er al 2 verdwenen.
Bakken met de
(klein)kinderen is altijd een succes. Afbakken tijdens het eten, anders kun je
de spinazie allemaal zelf opeten!
©Gavi Mensch
Maastricht, 25-9-2015
***Mijn kleinzoon vecht nog met de r en dus zijn het lestjes
geworden.
Maar het moeten wel lekkere lestjes zijn…. ^_^
.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten