maandag 4 augustus 2014

Conflicten 2, de demonstratie
Eigenlijk denk ik dat de Palestijnen hun enorme steun in Nederland te danken hebben aan het peroxideding Wilders. Dat is een piepklein excuus voor de aanwezigheid van sommigen.
En ik vermoed ook dat veel Israëliërs en Joden liever hadden gezien dat het peroxideding nooit geboren was.Hoe krom is het dat dit voormalige moslimkind die moslims haat nu Israëliërs gebruikt om die haat te voeden?
Netanyahu en zijn Hamas-consorten hebben net zo'n vreemd idee over wereldvrede als al die andere krijgers, die willen krijgen zonder het te verdienen en het anders nemen.

Vreemd dat over al die vreselijke oorlogen van de laatste jaren met burgeroorlogen en andere agressieve krijgslusten er maar weinig protesten van Nederlandse burgers zijn gekomen. Ondanks het feit dat de aantallen burgerslachtoffers enorm zijn:

Syrië: Totaal aantal doden in Syrië 162.000 en de laatste 14 dagen 2000. Honderden doden in een gifgasaanval in 2013, voornamelijk kinderen en vrouwen. Laatste gifgas aanval was enkele maanden geleden. Assad zit er nog, miljoenen mensen zijn op de vlucht en daarbuiten brandt niemand zijn vingers, nergens.

Irak: alleen al het laatste beetje: van jan. t/m juni 2014 5500 waarvan 2400 alleen al in juni.

Oekraïne: Honderden doden onder wie veel vrouwen en kinderen. Wij doen geen protestdemonstraties maar stille tochten voor de mensen in het neergehaalde vliegtuig.

Zuid Soedan: buiten de duizenden doden en de duizenden die op sterven liggen van de honger, 9000 kindsoldaten en bijna een miljoen vluchtelingen. 'Zuid Soedan waar ligt dat?' hoor ik dan….

Nigeria en Kameroen: Boko Haram zorgde al voor meer dan 3500 honderd doden in 2014, voornamelijk vrouwen/meisjes en kleine kinderen.

Ons pakkie an niet? Berichtgeving voor in de komkommertijd?
De lijst is té lang.
Joost mag weten hoeveel slachtoffers Al Queda, Taliban, IS en Al-Shabaab op dit moment maken. Hoeveel van het wapentuig dat ze bezitten wordt door de grote mogendheden gemaakt en verstrekt. Zelfs Nederland heeft een barre reputatie op het gebied van wapenverkoop. 

En landen als Rusland en Noord-Korea, China en de VS waar aan de lopende band intern gemoord wordt om de meest onzinnige redenen? Daar doen we geen demonstraties voor, je kunt niet bezig blijven. Toch?

Eigenlijk zijn de Anti-Israël en Pro-Palestina demonstraties meer betogingen gestimuleerd door de media die zo prettig verkondigen wat hen het meeste opbrengt. De enorme hoeveelheid gruwelijke duplicaatfoto's die gebruikt zijn voor zowel de oorlog in Irak, die van Syrië en nu ook tegen Israël, getuigen van de haatzaaiende sensatielust van het kleautjesvolk. Verdwaald Links en Rechts hebben elkaar gevonden in de strijd tegen…. ja tegen wie eigenlijk?

Vraag eens aan het gros van de betogers of ze weten hoe lang de Palestijnen al ziekenhuizen en scholen hebben? Of ze de betekenis van het woord zionist kennen? Waar Israel ligt? Wat ze weten van de lange gezamenlijke geschiedenis van Mosje en Abdullah? Waar Arafat zijn volk voor verkocht en waar de Palestijnse leiders op dit moment zijn? En waarom Israël doet wat het doet?

Ik schat de meeste demonstranten eigenlijk niet zo hoog in, ik vermoed dat 80 % bovenstaande vragen niet kan beantwoorden.

Ik doe niet mee aan demonstraties, niet tegen Palestijnen, niet tegen Israëliërs, niet tegen en niet voor mensen die proberen te overleven in deze hopeloze cowboywereld. Ik huiver van meelopers en meekletsers, van argument copy-pasters en argumentlozen. Ik leer mijn kinderen en kleinkinderen dat geweld nooit een weg is.

Ik wil wel protesteren tegen de wraakzuchtigen, de krijgsheren, de verkrachters en moordenaars. Maar dan alleen als er ook iets mee gedaan wordt. Alleen als het Internationale Gerechtshof al die mannen verhoort, berecht en zo nodig veroordeeld.
Een jaar gevangenisstraf per veroorzaakte dode, verkrachte of misbruikte mens ten bate van hun strijd, lijkt me voldoende. Zonder verkorting van de straf, levenslang en zo sober mogelijk.

Mensen die protesteren zonder te weten waartegen zijn vreselijk gemanipuleerd en aldus gevaarlijk, hun eventuele politieke richting maakt allang niet meer uit. En dat sommigen demonstreren uit meeleven met de gruwelijke situatie van de  kinderen die tussen twee vuren zitten, zoals ik.

Nee mevrouw, meneer, u hoeft niet mee te doen met deze protestdemonstraties. De slachtoffers zijn beter af met tastbare zaken. Doe uw euroduit in 't zakje of beter nog, ga het zelf brengen en steek aldaar uw handen uit de mouwen. Dat zet zoden aan de dijk. Maar dat is natuurlijk wel weer veel gevraagd?

©Gavi Mensch
4-8-2014
All rights reserved 2014NB Ik ben ongevoelig voor welke bedreiging dan ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen