zondag 21 maart 2010

Actie voeren kan je op 2 jaar gevangenis komen te staan...

...... hoor ik net op de radio, 't is wat en dat in een land vol protestanten!

Ouders hebben de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de kinderen niet op straat komen te staan. We hebben het hier over uitgeprocedeerde asielzoekers, ook over alleenstaande moeders die met jonge kinderen uit de detentiecentra worden gezet. Dan hadden ze hier maar niet moeten komen, hoor ik een draaikont van de VVD en woordvoerder asielzaken op de radio zeggen, zoiets als ‘ bezint eer ge begint’? Alsof die vrouwen een keuze hebben? Dan had er in het land van herkomst maar niets moeten gebeuren waardoor die moeder moest vluchten met haar kinderen, daar moet die VVD'er zich maar mee gaan bemoeien, vind ik.

En dan is er gelukkig de actievoerster die zich inzet voor uitgeprocedeerde vreemdelingen met kinderen, die in detentiecentra zitten te wachten op uitzetting, vaak terug moeten naar de hel. Ze ketent zich uit protest vast aan de hekken van zo'n centrum en heeft ooit een politieman een grote mond gegeven (en dus een ambtenaar in functie beledigd), waardoor ze voor moest komen.

Bij de behandeling van de zaak gaf justitie aan dat ze op de lijst van actieve veelplegers staat, hetgeen betekent dat haar een ISD maatregel kan worden opgelegd. ( ISD is instelling voor stelselmatige daders). Dat moet dan nog wel goedgekeurd worden door een rechter. Of dat gaat gebeuren is nog maar de vraag want het aantal onherroepelijke veroordelingen voldoet (nog) niet aan de officiële richtlijn voor de ISD maatregel. Ze kreeg ook een brief thuisgestuurd met daarin de dreiging met de ISD maatregel en een oproep om haar gedrag te verbeteren en contact te zoeken met verslavingshulp en de reclassering. Van een verslavingsproblematiek is overigens geen sprake.
Een adoptie-agent ( Jessus, toch niet zo’n Sander-V -type die eigenlijk niet door de psychologische tests voor politieman had mogen komen) moet de activiste helpen om haar leven te verbeteren!
Ik word erg boos van dit soort berichten. Mijn gevoel voor rechtvaardigheid is groot, ik protesteer!

Het opsluiten van vreemdelingen in kampen is tegen mijn principes, ik betaal liever belasting voor een paar vreemdelingen meer dan de enorme zorgpremie voor het bizarre salaris van een zorginstellingdirecteur. En ik denk dat als je Nederlanders de keus geeft, de meeste daarmee akkoord gaan.

En dan die ISD maatregel: De penitentiaire inrichting moet er voor zorgen dat de veelplegers weer ( gebrainwashed) met sociale vaardigheden terug kunnen naar de maatschappij. Die gedetineerden gaan naar een PPC, Penitentiair Psychiatrisch Centrum,of een FPA, Forensisch Psychiatrische Afdeling en worden aldaar begeleid door sociotherapeuten, liefst nog kneedbare, jonge en slechtbetaalde mensen die je kunt leren doen zonder denken, protocollenwerkers, gemengd met wat sterke mannen en wat oude rotten uit het gevangeniswezen. Een psychiater is aanwezig, heeft wel veel te veel patiënten en ook te veel assistenten die het vak nog moeten leren. De patiënten/cliënten zijn van het soort dat je niet op straat tegen wilt komen, ondetineerbaar vanwege hun psychiatrisch problematiek en gevaarlijk vanwege hun delictgeschiedenis, verkrachting, moord en doodslag is meer dan eens een item in de dossiers.

Even tussendoor, het opzetten van voorgenoemde afdelingen is een hype en ze schieten als paddenstoelen uit de grond, veel instellingen hopen hiermee hun kas weer aan te kunnen vullen aangezien ze (goed) betaald worden door Justitie en niet door de failliete AWBZ.

Ik heb gesolliciteerd naar zo’n functie, eerst bij een PPC. Helaas mijn psychologische test gaf aan dat ik geen doorzettingsvermogen heb, geen inzicht, de kantjes er snel vanaf loop en ook niet in het bezit ben van sociale vaardigheden (te mondig?), beetje marginaal type, cést moi!  De brief met de testuitslagen kwam via de post in een open enveloppe van het Ministerie van Justitie en ik hoop nog steeds dat een onwelwillende TNT-bezorger de bizarre uitslag niet op Internet heeft geplaatst! 

Daarna heb ik ook gesolliciteerd bij een andere, dit keer een psychiatrische, instelling die in het bezit was van zo’n FPA, waar ik direct aangenomen werd en aardig wat complimenten kreeg van de psychiater en de “patiënten”. En waar ik aan het eind van mijn proeftijd weggebonjourd werd, nadat ik een grote mond van een wel heel jonge collega gepareerd had met het haar wijzen op de voorbeeld functie die wij hebben; volgens de zwaar overspannen en angstige unitmanager paste ik niet in het profiel van haar afdeling. Ook goed! 

Maar als ik nu dan zie wat me dadelijk kan gebeuren als ik schrijf over ongerechtigheden en mijn steun betuig aan degenen die dat protesteren in persoon doen, zoals: Nederland bekent Kleur, Women On Waves, Greenpeace of Bert Smeets, die buiten het door Deetman geleide onderzoek om, vecht tegen de Katholieke Kerk en het gepleegde misbruik door paters, om maar een paar acties te noemen, moet ik me dan gaan bezinnen? 

Niet meer protesteren? Als ze mij opsluiten in een isoleercel en dat gebeurt ook in een FPA, (zie ook mijn schrijfsel “separeren”, jan. 2010) dan is de beer los. Heeft op mij, zeker weten, een omgekeerd effect.

En Wilders dan? Die mag alles zeggen, overal naar toe om mijn niet-mening uit te dragen, Nederland voor gek te zetten, doorlopend mensen mag beledigen, ook ambtenaren in functie (o.a. moslimpolitieagenten) en ga zo maar door. Ik vind hem echt rijp voor zo’n IBS maatregel en zie hem graag van zijn vrijheden beroofd in een PPC, met een overspannen manager als sociotherapeut die gaat proberen om hem als een sociaaldenkend mens weer in de maatschappij te krijgen. En ik vraag me natuurlijk af of hij ook zo’n brief heeft gekregen.

Vandaag, 21 maart, is de Internationale dag tegen racisme en wilde ik nog even kwijt hoe ik met racisten als Wilders en consorten zou omgaan. Maar vooral wat de gevolgen kunnen zijn voor degenen die herhaaldelijk tegen onrecht protesteren!

Het is maar dat je het weet!©Gavi Mensch
Maastricht, 21-3-2010

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Meid, wat een strijd, ik ben duidelijk een luie protestant, gelukkig hou je mijn eitje warm... Ga zo door! ;-))B

Unknown zei

Wel weer een"Nederland op zijn calvinistisch smalst"Echt ietsom van te braken!

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

Een reactie posten