zaterdag 30 november 2013

de Oma van Desiree in (verkeerde) handen van Leijkenburg.


Als verpleegkundige heb ik aardig wat domheden van collega's en ziekenhuizen meegemaakt. Een patient van Geriatrie insturen,die 's maandags  uitgedroogd in bed lag. En die zelfde mevrouw 's avonds in onveranderde toestand terug krijgen in het verpleeghuis omdat ze haar niet zo begrepen en mevrouw zo "onrustig" was. Met de ambulance mee terug gereden naar het ziekenhuis en uitgelegd dat mijn patriënt kwam voor opname, nu spoed, dat ze dementerend is en dat dat samen met de uitdroging onrust veroorzaakt. Mijn collega op de spoedeisende hulp hield vol dat demente bejaarden niet zonder familie worden opgenomen. Na mijn rondje ziekenhuis kwam het goed, velen hebben nu nog tutende oren. Mijn patiënte werd daarna prima verzorgd en begeleid.   

En zo zijn er veel te veel verhalen 

Lees hieronder het verslag  van Desirée Vermeulen van de ramp met haar grootmoeder in het Leijenburg Ziekenhuis enkele dagen geleden:De kleindochter vertelt:

Onze oma (86jr) is in verwarde toestand gisteravond op straat gezet door HAGA ziekenhuis Leyenburg op haar sloffen en pyjama....

Ze lag daar  op de hartbewaking!


Onze verwarde oma en moeder is gisteravond in verwarde toestand (vr 29 nov 2013) op haar slofjes en in haar pyjama op straat gezet door HAGA ziekenhuis Leyenburg Den Haag (ze lag daar op de hartbewaking notabene).
Niemand van de familie (zij heeft 9 kinderen en 37 klein en achterkleinkinderen) is daarvan op de hoogte gesteld.

Oma stond ineens voor de deur bij haar oude buren in Monster (oma woont daar niet meer). Deze mensen zijn ook hoogbejaard en de oude buurman heeft een oom van mij in tranen opgebeld omdat onze oma in haar pyjama met 2 tasjes voor de deur stond.Oma moest nog zeker tot zondag in het ziekenhuis blijven ivm monitoren nieuwe medicijn; dit was de familie medegedeeld op vrijdagochtend.
Wij zijn echt verslagen hoe dit heeft kunnen gebeuren???

Na navraag gedaan te hebben 's avonds bij CCU Leyenburg, bleek dat ze haar in de lift gezet hebben en op de knop gedrukt want oma wist niet hoe de lift werkte!!
Gaat er dan niet een belletje rinkelen als verpleger van de hartbewaking?????
Er is niemand met haar meegaan. Ze hebben alleen een taxi gebeld omdat oma had gezegd dat haar kleindochter uit Amsterdam haar niet kon komen halen (die zou ze hebben gebeld maar oma heeft helemaal geen mobiele telefoon) en ik (kleindochter uit Amsterdam) ben ook niet eens de contactpersoon maar diegene die ze 's middag voor het laatst gezien had!

Oma blijkt niet in de gebelde taxi gestapt te zijn (kregen ze door van de receptie beneden) Oma is zelf naar buiten gelopen en heeft rondgezworven, is daarna in een taxi gestapt en heeft gezegd dat ze naar Monster moest.
 De chauffeur wist niet waar dat was en oma moest vooraf 70 euro betalen (pin).
Oma woont niet meer in Monster maar zolang bij een tante in Naaldwijk.

Oma was al eerder in dit ziekenhuis opgenomen (4 weken geleden) en ook toen waren ze oma vergeten en  hebben ze haar een dag zonder eten en drinken op een kamer laten liggen (ze moest nuchter blijven ivm operatie hart). Niemand van de afdeling wist wat er met mijn oma moest gebeuren.Na 3 dagen ziekenhuis was ze totaal uitgedroogd. Na 2 weken ontslagen. Oma moest aansterken (weegt nog maar 39 kilo)... Afgelopen woensdagnacht weer met spoed opgenomen op de hartbewaking en nu dit!?!?!??!
Dit kan en mag niet gebeuren in NL!!!!!


De vraag van Desiree : Dit bericht delen graag!!!!! 
Bij deze!


©Gavi Mensch 
Maastricht 30-11-2013

Update, response via Twitter 30-11-2013, 23.55u

. mentioned you
@GaviMensch @MarDeJong64 Raad van Bestuur heeft zaterdag gesproken met familie van betrokken patiënt. Dat gesprek wordt zondag voortgezet.2 opmerkingen:

HagaZiekenhuis Den Haag zei

De Raad van Bestuur heeft vanavond (zaterdag) gesproken met de familie van betrokken patiënt. Dat gesprek wordt zondag voortgezet. Eerder vandaag heeft een van de behandelende artsen eveneens contact gehad. Het ziekenhuis kan geen informatie verstrekken omdat het niet toegestaan is over patiënten te communiceren. Het ziekenhuis bevestigt niet de inhoud van het deze blog en zal een en ander verder met de familie bespreken.

Namens de Raad van Bestuur van het HagaZiekenhuis,

Richard Pflug
Afdeling Communicatie

Gavi Mensch zei

Dank u wel meneer Pflug, de informatie kwam dan ook van de kleindochter van mevrouw, die van u over het gebeurde komt waarschijnlijk nog in de krant te staan? En ik had eerlijk gezegd ook niet verwacht dat u over de grootmoeder van Desiree zou spreken aangezien u niet over patiënten mag spreken. Door uw antwoord heeft u al wel bevestigd dat Mw in uw ziekenhuis was opgenomen. Voor meer info zie blog hierboven of FB pagina van Desiree Vermeulen.!

Een reactie plaatsen