.
Wat ik vanavond gegeten heb was zo lekker dat ik het even doorvertel:
Couscous met paksoi, gemberwortel en Marokkaans gekruid gehakt.
(Tanger)
2 personen 30 minuten.
redelijke stronk paksoi
1 kleine courgette
2 teentjes knoflook
een kleine rode ui
stukje geschilde en in plakjes gesneden gemberwortel250 gram rundgehakt of vegetarisch gehakt
eetlepel of meer olijfolie
Samenvoegen:
eetlepel Râs el Hânout
eetlepel kerrie
snufje zout
snufje kaneel
theelepel kurkuma
couscous voor twee personen (afhankelijk van de honger?)
theelepel gedroogde tomaten pasta
Fruit de fijngehakte ui in de olijfolie en doe de
fijngesneden knoflook en het gehakt erbij, Prakken en bakken, ondertussen het kruidenmengsel
toevoegend. De gemberwortel er doorheen mengen en even doorlaten bakken op laag
vuur.
Water koken voor de couscous.
Deze gemengd met wat zout en de tomatenpasta in een warme
schaal omroeren waarna het kokende water er opgegoten wordt. Kom afdekken.
De gesneden goedgewassen paksoi (blad en stengel) en de gewassen
en in plakken geneden courgette bij het gehakt doen en even goed doorwarmen.
Deksel er op doen en de groenten 5 minuten op laag pitje laten smelten
Apart en zo warm mogelijk serveren. Ik gebruik daar in de
oven voorverwarmde aardewerk schaaltjes voor.
Of ik kook alles in een tajine.
En een lekker muziekje voor tijdens het koken:
Eet smakelijk / Bismillah
@Gavi Mensch
Maastricht, 30-8-2013
.
2 opmerkingen:
Beste Gavi.
Wat een leuk recept! Wij gaan het vanavond uitproberen. Fijn dat je dit recept deelt.
Groetjes, Anja
Een reactie posten